13.12.2019 | 16:39
Провалени кметове на ГЕРБ влизат в бордове на общински дружества
Бившите кметове на "Изгрев" Цветомир Жеков и на "Студентски" Димитър Дилчев са предложени за членове на Съвета на директорите съответно на "Чистота Искър" и на Център за градска мобилност

Практиката провалени политици от властта да получават длъжности на хранилка в Столична община продължава. 

Бившите вече кметове на район „Изгрев“ Цветомир Жеков и на „Студентски“ Димитър Дилчев са предложени за членове на Съвета на директорите съответно на „Чистота Искър“ и на Център за градска мобилност.

Това става ясно от доклад на съветниците Николай Стойнев и Георги Георгиев, който е залегнал в дневния ред на предстоящия СОС. Той още не е публично достъпен. За устройването на наши хора съобщи „Спаси София“.

„Обновеният“ екип на г-жа Фандъкова изглежда така: ГЕРБ предлага бившите районни кметове на Студентски град и „Изгрев“ да станат временни директори на ЦГМ и Чистота Искър! Хората, които преди месец загубиха доверието на софиянци и си тръгнаха от кметствата, днес се предлагат за шефове на две от най-скандалните общински дружества. Нещо повече, те не се справиха с презастрояването и проблемите в районите си, но се очаква да се справят с дружества, през които минават огромни средства и са символ на корупция и източване!? Партията-майка успешно трудоустроява своите хора“, пишат от Спаси София във фейсбук.

Цветомир Жеков загуби местните избори в „Изгрев“, след като за малко не отпадна още на първи тур, с 39,76 срещу 51,31% в полза на новия кмет на района от БСП Делян Георгиев. 

Дилчев получи 40,24 и бе победен от Петко Горанов от ДБ с 50,77%.

От доклада не става ясно защо точно двамата трябва да попълнят местата в бордовете на двете дружества, които в момента са в непълен състав.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране