21.10.2017 | 0:01
Путин: Най-голямата ни грешка е, че се предоверихме на Европа
Подкрепата на Европа за разпадането на редица страни и за отделянето на Косово доведе до ръста на сепаратистките тенденции, включително до възникването на сегашната ситуация в Испания

Твърде голямото доверие към Европа бе най-голямата външнополитическа грешка на Русия за последните 15 години, заяви руският президент Владимир Путин пред участниците в сесия на международния дискусионен клуб „Валдай“ в Сочи, предадоха агенциите.

Президентът отговори така, запитан от германска участничка какви грешки са допуснали Русия и Европа в отношенията помежду си в последните 15 години. „А вашата грешка е, че приехте това доверие като слабост и злоупотребихте с него“, каза Путин. „Трябва да затворим тази страница и да продължим нататък, като основем отношенията си на взаимното уважение и се отнасяме помежду си като равноправни партньори“, добави руският президент. Той каза, че Москва не се притеснява от активизирането на НАТО в Източна Европа и балтийските страни.

Подкрепата на Европа за разпадането на редица страни и за отделянето на Косово доведе до ръста на сепаратистките тенденции, включително до възникването на сегашната ситуация в Испания, заяви Владимир Путин. Той заяви, че президентът Доналд Тръмп трябва да бъде уважаван, защото е демократично избран. „Той бе избран от американския народ и поне затова трябва да бъде уважаван, дори и да не сме съгласни с позицията му“, каза Путин. На въпрос дали Русия се дразни от непредсказуемостта на Тръмп Путин отвърна, че тя е свързана със „силна съпротива вътре в страната“. Според Путин досегашните рецепти за преодоляването на конфликтите в света вече не действат, а нови още не са изработени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране