03.10.2019 | 11:32
Путин: Възрастни хора с лични интереси употребяват Грета Тунберг
Хората в Африка и много в Азия искат да живеят богато, като в Швеция. Но как да стане това?, пита руският президент

Президентът на Русия Владимир Путин коментира изказването на шведската тийнейджърка Грета Тунберг пред ООН по време на форума „Руска енергийна седмица“. Той заяви, че не споделя „всеобщия възторг“ към 16-годишното момиче, което опростява сложни проблеми и е употребявано от възрастни хора с лични интереси.

„Това, че млади хора, подрастващи, обръщат внимание на острите проблеми на днешния ден, включително на проблемите с околната среда, е правилно и много хубаво. Те безусловно трябва да бъдат подкрепени“, каза Путин, но добави, че е достойно за осъждане, „когато някой ги използва за лични интереси“.

Според руския президент идеите на Грета Тунберг биха обрекли развиващите се страни на още 20 до 30 години на бедност.

„Никой не е обяснил на Грета, че съвременният свят е сложно устроен и се променя бързо. Хората в Африка и много в Азия искат да живеят богато, като в Швеция. Но как да стане това? Като ги накараме да ползват слънчева енергия, каквато има много в Африка? Някой обяснил ли й е колко ще струва това?”, попита Путин.

Според него би трябвало да се подкрепят идеи за възобновяеми енергоизточници, но да не се забравя и за реалността. „Сигурен съм, че Грета е добро и много честно момиче. Но възрастните трябва да направят всичко да не поставят деца и тийнейджъри в някои екстремни ситуации.“

1 коментар

  1. бург каза:

    Щом досега са живели бедно с хилядолетия, могат да изкарат и още 20-30 години. Иначе негърската (и не само) лакомия докъде ще ни докара – гъс глава затрива, както е казал мъдеият български народ, ако Путя не е чувал. Да му имам аргумента – за да богатеят негърски и руски барони, да останем без въздух. Неслучайно именно Русия ни ‘подари’ Нефтохим да ни трови, ако не сте идвали в Бургас елате да вдишаър какво е.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране