26.12.2016 | 0:20
Рачков и Краси Радков лапват по 100 бона за ЧНГ
Актьори и певци с двойни хонорари за празниците

Двойни хонорари ще вземат по празниците актьори и певци и малцина от известните имена остават без работа навръх Коледа и Нова Година. Единствено Лили Иванова тази година е без ангажименти, тъй като е поискала цели 80 бона, за да извие глас в почивните дни и не се е намерил кой да й ги даде. Естрадната прима ще трябва да се задоволи с три по-малки изяви на частни партита в клубове, от които щяла да прибере едва около 35 хил. лв., научи „Ретро”.

Миналата година тя имаше куп изяви и в края на годината се радваше на пълна с над 110 хил. лв. отгоре банкова сметка. За разлика от Лили Иванова и колегите й от естрадата, на върха сега са актьорите, които стават все по-търсени. Затова и топимената в бранша са основали същински картел и скандално са изравнили хонорарите си, оплакват се хотелиери.

Най-скъпите звезди от гилдията – Димитър Рачков и Краси Радков, сякаш са се наговорили по колко пари ще искат за изяви на Нова година и Коледа. И двамата вече не приемали покани за под 8000 лв. за цяла вечер и категорично не правели отстъпки.

„Има скандален картел в бранша. Преди всеки се пазареше индивидуално и имаше коренно различни цени, докато сега явно са се наговорили и всички искат почти еднакви суми. Нямаш избор и трябва да плащаш, ако искаш звезда”, коментират собственици на заведения и хотели.

Високата цена е направила невъзможно по-скромните бизнесмени да си позволят имена като Димитър Рачков, Краси Радков и компания. Затова повечето популярни тв лица ще се изявяват само в петзвездни хотели, и то не за цяла вечер, а за по няколко часа. Това обаче няма да ощети ни най-малко хитрите актьори. Повечето от тях ще обиколят няколко заведения за една вечер и така все пак ще успеят да забогатеят покрай празниците.

„И Рачков, и колегите от бранша – Краси Радков, Виктор Калев, Асен Блатечки, Калин Врачански, Мариан Вълев и кой ли още не, са плътно заети по партита за празниците. Всички са по фирмени партита из цяла България от началото на декември и не се прибират с под 6-7 хил. лв. на вечер. Масово ще лапнат по 100 бона от всички тези участия, за да им е пълен джобът на Нова година”, изчисляват актьори.
Чалга звездите също са надули цените си по празниците, но доста по-умерено – с около 30%, и затова масово са заети. Велинград събира Ивана, Десислава и Софи Маринова с Орлин Горанов. Новата 2017 г. ще посрещне у нас легендата на сръбския попфолк Весна Змиянац. Тя ще зареди с настроение хората в Силистра. Маргарита Хранова, Преслава, Любо Киров и Дичо също ще имат изяви в различни градове.

Чалга иконата Преслава е пазарена за всички вечери от Коледа до Нова година и ще обиколи половин България. Тя взима по 8000 лв. на вечер в делничните дни и около 11 бона по празниците и простата сметка показва, че ще забогатее с около 70 бона за малко повече от седмица. Навръх Нова година тя ще пее в пловдивско заведение.

Васил Найденов ще пусне котва в новогодишната нощ в Бургас. Естрадната легенда е звездата в програмата на елитен хотел в града, заедно с Драго Драганов, Георги Милчев-Годжи, Борис Солтарийски и Цветелина Грахич. Тони Димитрова пък ще изпее прочутото „Ах, морето“ във Варна.

За първи път от много години насам изява навръх Нова година ще има и Слави Трифонов с „Ку-ку бенд”. Скандалният водещ отказваше участия и решението му да работи е изненадало колегите му. Според тях обаче учиндолецът е получил оферта за 100 хил. лв. накуп и не е могъл да откаже. По 300 лева за куверт ще се бръкне всеки, който иска да чуе водещия и бенда му.

По-изненадващото е обаче, че в същия хотел ще се изявява на Нова година и Димитър Рачков, който ще е водещ на събитието, докато „Ку-ку бенд” пеят.

„То е ясно, че всички са си приятели, когато става дума за пари, и забравят конкуренцията. Разбрали са се, че е в интерес на всички да вдигнат сборно цените и да не си подбиват хонорарите с отстъпки”, коментират хотелиери.

Комбинацията между Рачков и хората на Слави се наложила, тъй като Краси Радков имал поет отпреди година ангажимент и нямало как той да е с екипа си. Звездата от шоуто имал договор за няколко години с петзвезден хотел във Велинград и щял да посрещне там 2017 г.

Курортният спа център е събрал куп звезди за празниците. Велинградските хотелиери си поделиха средствата, които ще инвестират в новогодишна програма за гостите на курорта. Преглед на офертите сочи, че едни и същи изпълнители ще прескачат от хотел в хотел в нощта срещу първи януари. Причината е, че родните звезди са на принципа, че „ден година храни“ и хонорарите им са непосилни само за едно заведение. Още повече че хотелите с повечко звезди са подготвили отделни програми за всеки от празничните дни.

Сериозни хонорари ще приберат Борис Солтарийски и Надя Казакова от Шоуто на Слави, които ще водят програмата в новогодишната нощ на петзвезден хотел в Велинград. Там ще пее и примата на фолка Глория. Цените за нощувка варират от 576 лв. до 1035 лв. на човек и явно са по джоба само на най-платежоспособните българи.

Край езеро Клептуза ще забавляват гостите и квартет „5-те сезона“ на Стефан Диомов, Орлин Горанов, Веско Маринов, Нелина, Софи Маринова, Силвия Кацарова, Цветелина, Любо Киров и ансамбъл „Българе“.

Най-високи са хонорарите на Орлин Горанов и Веско Маринов. Двамата трубадури щели да приберат по 10 бона за две вечери пеене – на 30 и 31 януари, като за капак щели да си почиват в ултралуксозните хотели.

Комикът Виктор Калев също ще напълни джоба по празниците. Той ще весели милионерката Дарина Павлова навръх Нова година. Мадам „Мулти“ се бръкна за любимеца си със 7 бона, срещу които той ще забавлява гостите на милионерката на 31 декември в хотела й в Златни пясъци.

Виктор Калев и Дарина Павлова се знаят от години. Запознал ги ексшефът на актьора Слави Трифонов, който и досега е чест гост на милионерката в Италия. Виктор Калев, който в момента сам се продуцира, не се церемонил и веднага приел хонорара. С него няколко песни ще изпълни Тони Димитрова, а най-големият хит ще са фолкпевицата Десислава, която ще пее с Орлин Павлов в дует стари градски, както и патриотични песни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране