02.12.2017 | 18:25
Рачков издържа децата на брат си – актьорът продал апартамента си, за да плати свободата на Петър
За пръв път черната овца на семейство Рачкови се провини в началото на 2017 г., когато го хванаха в подвижна нарколаборатория
Петър Рачков

Братът на Димитър Рачков отново бе осъден, този път по делото му за шофиране без книжка.

По време на заседанието в Бургаския съд Петър обяви несъстоятелност и сподели преди магистратите, че преживява с минимална заплата от 460 лева, с които не можел да издържа двете си деца. Запознати разкриват, че именно известният му брат напоследък се грижел за финансовите му разходи.

За сметка на тв водещия били и адвокатските разноски, гарантиращи свободата на Петър по двете дела, които му бяха повдигнати в последната една година. За пръв път черната овца на семейство Рачкови се провини в началото на 2017 г., когато го хванаха в подвижна нарколаборатория, а вторият му гаф беше шофирането без документ. Глобите, назначени му от съда, възлизащи на по около 1000 лева всяка, му идвали непосилни за плащане и затова адвокатът му пледира да бъдат намалени до минимални.

Разочарованият от родственика си водещ на „Господари на ефира“ споделил пред близки, че само за последната година е профукал по брат си над 100 хиляди лева. Актьорът е известен със своята пестеливост и е лоялен клиент на една от най-големите български банки, където служители споделят, че разполагал с чутовни суми във влога си, които се топели. Върху неговите плещи легнали и родителите му, от които Петър не се интересувал. Комикът построил огромната им къща в Твърдица и ежемесечно им пращал пари, с които да си позволяват охолности. Издръжка плащал и на сина си от сценаристката Христина Апостолова, с която били в добри отношения, но въпреки това тя настоявала да подкрепя детето им и финансово.

Близки до звездата разкриват, че не раздялата с Мария Игнатова го принудила да продаде апартамента от 855 квадрата, където живееха, а изскочилите неочаквани разходи покрай арестите на брат му. От имотната сделка Рачков взел 264 000 лв., с които си избил част от харчовете. Новият собственик на жилището бил негов колега от екипа на Маги Халваджиян, който работел като режисьор в „Господари на ефира“ и „Х Фактор“. Тв водещият пък се преместил в по-малка и функционална къща, отново част от затворен комплекс в Панчарево.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране