03.04.2017 | 10:57
Радан Кънев: На кого му пука за мнението на Христо Иванов?
Десните са били твърде суетни, за да обединят усилия и да водят битка

Ние се провалихме. Трябват нови хора, нови лидери. Затова съм в оставка – защото със серия от политически грешки съм докарал до там нещата, че ДСБ да няма глас в парламента.

Това заяви Радан Кънев, лидер в оставка и на „Нова република”. По думите му, за да постигне десницата политически резултат, трябва да има и общ гръбнак. Според него десните са били твърде суетни, за да обединят усилия и да водят битка. Кънев обвини „Да, България“ за несъстоялото се общо явяване на вота.

По думите му е било „доста изненадващо решение на „Да, България“ да създадат отделна партия, без да съгласуват това действие, а след това и решението да се явят самостоятелно. Решението Нова Република и „Да, България“ да се явят отделно е едностранно, 100-процентово решение на „Да, България“ – това остави 300 хиляди души непредставени, заяви Кънев.

Той оцени като безсмислен призива на Христо Иванов към Бойко Борисов да не става премиер за трети път. „Това е безсмислено. Ти си направил така, че да няма 20 депутати, от които да зависи почти всичко. На кой му пука за твоето мнение“, обясни Кънев.

Семейството ми се радва на резултата. Вече си имат баща и мъж в къщи. Колегите адвокати също се радват. Никои не иска да има политик за приятел, отговори той на въпрос дали семейството и приятелите му са доволни от резултата от изборите, каза още Радан Кънев. Ефективно няма да можем да помагаме на хората, гласували за нас, добави Кънев.

бутон за сайт


4 коментара

 1. Кубо каза:

  След провала на изборите най-логичната постъпка и за Христо Иванов беше да си подаде оставката, ама явно неговия ментор има други планове.

 2. Мартин Иванов каза:

  Прав е, Рамадан! На никой в тази държава не му пука за мнението на провален министър като Христо Иванов! Да не говорим, че цялата държава знае, че зад Иванов седи банкрутирал олигарх като Иво Прокопиев!

 3. Димов каза:

  Абе Иванов се издъни. Просто Прокопиев му нареди и той последва заръките без да се замисли колко нелепо е да се яви сам на избори, особено като нова партия и то за първи път.

 4. Даниел каза:

  Суета, но още повече и заради корпоративни интереси, които защитава Христо Иванов и неподплатената му самоувереност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране