27.03.2017 | 12:33
Радан Кънев подаде оставка
Причина за решението е слабият резултат, който "Нова република" постигна на предсрочни парламентарни избори

Председателят на дясното обединение около ДСБ „Нова Република“ обяви, че подава напуска поста. Това стана на нарочна пресконференция в централата на „синята“ партия“. Радан Кънев добави и, че „в близкия час“ ще подаде оставка и като председател на ДСБ.

Причина за решението е слабият резултат, който „Нова република“ постигна на предсрочни парламентарни избори. По данни на ЦИК обединението получава 2,50% и се представи най-слабо от трите десни формации, след разпада на Реформаторския блок преди изборите. Припомняме, че преди месец Кънев заяви публично, че ще подаде оставка, ако обединението не влезе в парламента.

Сега той посочи, че „Нова република“ е поставила въпроси, които никоя друга партия не е поставила. Кънев се извини на тези 300 000 души десни избиратели, които няма да са представени в следващия парламент. Той добави и, че е предложил още преди изборите всички десни лидери да не участват на тези избори – сега нито един от тези лидери не е в парламента, язък, заяви Кънев. Тъмносиният лидер вярва и, че „обединението вдясно тепърва предстои“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране