23.02.2017 | 17:15
Радан налетял да бие Христо Иванов у Прокопиеви – изпокарали се кой да е лидер на дясната коалиция
Основателят на „Да, България“ се договорил тайно с американците да прецака председателя на ДСБ, твърдят седесари

Борби за власт и пари е на път да остави без представителство избирателите с десни политически убеждения в България. Източници от СДС твърдят, че истинската причина за разрива между доскорошните другари Радан Кънев и Христо Иванов е доста прозаична. По информация на сини кадри от висшия ешелон лидерите на най-новите политически субекти „Нова република“ и „Да, България“ се изпокарали като малки деца, защото не могли да разделят председателския пост в коалицията, както и доларовата субсидийка от американските грантове.

Според слуховете тайна явка се провела преди няколко седмици в резиденцията на техния финансов благодетел Иво Прокопиев на столичната улица „Малуша“, кв. „Лозенец”.

Петлета

„Прокопиев беше обещал на Радан, че ще е лидерът на новата дясна коалиция, а бившият правосъден министър трябваше да го играе лицето, символизиращо гражданския сектор. Американците обаче позвънили на Прокопиев изненадващо и му наредили, че не Радан, а Иванов ще се лансира от тук насетне като новия десен лидер“, довери бивш депутат на Реформаторите. По думите му Радан се почувствал предаден, а на сбирката между тримата се разиграла батална сцена. Според мълвата, когато Поркопиев съобщил новината, лидерът на ДСБ, без да се церемони, налетял на Христо Иванов със свити юмруци и с думите: „Копеле, аз за това ли цяла година ям шамарите на политическата мафия, ти накрая да ме прецакаш“.

Седесари почти като виц разказват, че в този момент шефът на кръга „Капитал” скочил да разтърве двете петлета с паметната реплика: „Момчета, пазете мебелировката, че после Галя ще ни нарита и тримата“, визирайки съпругата си и бутиковото й кухненско обзавеждане.

Запознати разкриха още, че интригата тръгнала, след като шефът на проамериканския кръг „Капитал“ обещал твърдо на Радан Кънев, че именно той ще бъде лидер на новата дясна коалиция. Хрисимият Христо Иванов обаче се оказал скрита лимонка. Зад гърба на всички той решил да се договори сам с американците. За целта бившият министър от Реформаторския блок ходил до US посолството, разкриват негови съратници. Какво е говорил там, остава загадка, но според конспиративната версия Иванов успял да спечели протекции, както и уверението, че ще бъде новият лидер и реципиент на доларите за налагане на демокрацията по света, които у нас влизат по линията на фондацията „Америка за България“.

Измяна и отмъщение

Междувременно лидерът на ДСБ все още не е преглътнал предателството и прави всичко възможно да отстрани „Да, България“ на Христо Иванов от предстоящите избори. Вече тръгна информацията, че именно хора около Кънев стоят зад жалбите пред съда, които на практика блокираха новоучредената партия в последния ден преди крайния срок за регистрацията. Това на практика попречи на формацията да се яви самостоятелно на изборите. Все пак само преди дни Иванов намери спасителен пояс, с който да доплува до избирателните урни, като влезе в доста безпринципна коалиция със Зелените и ДЕОС.

„Това си имаше своята цена, защото в момента еколозите го изнудват за пари и за места в депутатските листи“, разкриха бивши народни представители от десния политически спектър. На всичкото отгоре в патентното ведомство цъфнал търговец на килими, който претендирал, че си е заплюл марката „Да, България“ още през декември миналата година. Всичко това поставя новия фаворит на американските грантове в България в доста патова ситуация.

1 коментар

  1. Боряна Гечева каза:

    Отвратително като мислене и поведение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране