06.02.2020 | 23:37
Радев: Импийчмънт няма да напълни язовирите, но може да напълни площадите
Струва ми се, че живеем в страната на абсурдите, каза президентът

Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни и хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите. Импийчмънтът най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах на управлението. С тези думи президентът Румен Радев коментира заканите на управляващото мнозинство, че ще обмислят процедура по импийчмънт на държавния глава. Той обаче бе категоричен, че сваленото доверие към правителството не е призив за преврат. Призивите за преврат са слухове. Винаги съм работел за интересите на България, подчерта Радев пред журналисти.

По Конституция, добави той, президентът има право да отправя обръщение когато реши и по каквато тема реши. Управляващите казаха, че от три години, откакто съм президент, водят война с мен. Когато аз исках да работя с тях ми отказваха срещи, а щом казах, че отказвам да работя с тях ми пращат министри, допълни президентът.

На въпрос как работи с правителството, държавният глава отговори: „Въпросът не е какво ще правя аз, въпросът е какво ще правим всички ние българите. Ще си върнем ли закона, държавата, справедливостта и роднините зад граница“.  Струва ми се, че живеем в страната на абсурдите, каза Радев и допълни: „Аз не съм казал нито една лоша дума за България и за българското правителство. Няма и да го направя. Отдавна работя в помощ на българското правителство“.

Румен Радев коментира още, че забраната съдия Андон Миталов да влиза в Съединените щати е изцяло в правомощията на Държавния департамент.

4 коментара

  1. гост каза:

    Търси се китаец с Корона вирус за среща с пРезидента.

  2. Анонимен каза:

    Борбе помежу партиите в парламента е ползвана като димна завеса за пред техните респективни избиратели, и вярващите на тези театрални постановки направителство и парламен са са много.Не гледай какво казват а какво правят.. Борисов управлява от повече от 10 години,една реформа не е направил, един комунист приватизатор не е осъдил, електронно правителство няма въпреки че над 2 милярда са изчезнали в джобовете на управляващите има една не работеща страница е правителство-няма такова. Все още гражданите губят дни за да си изкарат шофьорска книжка или паспорт, а там където се иска разрешително за каквото и да било или упражняван контрол върху дейност от държавни агнеции- това са местата където корупцията работи като торнадо, всеки трабва да плаща подкуп. След като Йончева е враг на Борисов, как през управлението на Борсиов тя и близките и се сдобиват с 3 къщи за гости? Как Доган се сдобива с ТЕЦ и други имоти а има много повече корумпирани политици и управляващи. Хората в НС и правителството работят за тяхно си собствено благополучие не за мнозинство от народа, за това те казват че има малко нарастване на жизнен стандарт , но само на членовете на НС, правителството техните семейства и приятели които са получателите на този по висок стандарт. Другите получават около 800 лв заплата а повечето и по малко с които не могат да си позволят да отглеждат деца и ако си позволят да имат деца то тези деца имат мизерен живот. Борабата на тези партии е кой да поеме пълен котрол над държавните финанси за да се облагодетлстуват лично и приближените им;а не масата народ която има задължението да плаща данаци и да не получава нищо или минимално обратно срещу парите които са дали на правителството. А правителстовот решава всички проблеми са нови закони, след което пробемите си стоят но нови закони има след като реално и сега си има закони но нито законите нито правилата се спазат нито накой наблюдава,контролира и налага спазването им. Полицията работи в определени дни и прави акции, а не всеки час и всеки ден и не навсякъде в страната, селата също са България. Но заплатата им се плаща за всеки час и всеки ден. Та думи и обещания дават много за масите но работа за масите няма и облаги от тяхноте управление няма, а за да станат думите и обешанията реалност се исака умение и много работа, както искане и желание за извършване на тази работ в най-кратък срок, а такива липсват освен ако не е за схема от която те самите да получат финаноси облаги от дейноста.

  3. Иван каза:

    И добавям, основното с което се занимават главно парламентарно представените партии е да се борят помежду си като това изцяло е за сметка на данъкоплатеца.

  4. Анонимен каза:

    Много правилно изказване на Президента.Лъжи,кржби,манипулации и празни високопарни думи корем и съкровишница на държава не пълнят. Работа и законност е ключа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране