07.12.2018 | 22:43
Радев: Не могат да скрият апартаментите си зад режисираните истерии със съпругата ми
Не президентът, а правителството разполага с бюджета, разпределя обществените поръчки, финансира медиите.

Президентът Румен Радев отхвърли твърденията и внушенията, че проблемите в България са резултат от липсата на диалог между него и правителството. Радев заяви, че не президентът, а правителството разполага с бюджета, разпределя обществените поръчки, финансира медиите.

Държавният глава отправи остри критики, припомняйки „онези 400 000 бюлетини, намерени в Костинброд, депутатите, които пренасяха чувалите с бюлетини, вечните дебати за мъртвите души в избирателните списъци, за купения и корпоративния вот, за изборния туризъм, за броенето на бюлетините“. 

От думите му се разбра, че това са основания за съмнение в състоянието на нашата демокрация.

„Бедността и несигурността са трупани с десетилетия. Те се задълбочиха през годините. Това прави труден диалогът ми с правителството, което не се вслушва в гласа на хората. Мнозинството се отнася оскърбително към протестиращите майки. Дава нелепи обяснения за своите апартаменти и скандали. Повишава данъчната тежест на по-бедните. Не мисля, че това е покана за диалог към мен“, посочи държавният глава пред БНТ.

Той отбеляза също така, че  не може да има съглашателство и единение в името на корупционния комфорт и на гърба на българските граждани.

„Правителството отново не можа да преизчисли пенисите, а в същото време гледаме как изведнъж избуява явно грижливо отгледаният бюджетен излишък“, добави Радев.

Според него гражданите ще търсят все повече етичния критерий, а не цвета на партиите- дали си подлец, или честен

На въпрос защо отказва да приеме правителството за разговори, а коментира „Визия на България“ с Корнелия Нинова, президентът каза: „Приех парламентарните сили по време на консултациите за съставяне на правителство. Чух техните идеи, но днес правителството не изпълнява собствената си програма. Парламентът брои кворума и произвежда лобистки закони, на които аз после налагам вето. Аз не искам да обсъждам боксуващи програми. Аз съм готов да обсъждам визия за бъдещето, която има ясни идеи за реформи и за модернизация на страната“.

Условието за среща с изпълнителната власт остава представянето на решителна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за справяне на спада на чуждестранните инвестиции.

Попитан, дали всеки, който протестира срещу това правителство може да разчита на неговата подкрепа, той отговори: „Зависи от неговата кауза. Ако негова кауза е отговорна, справедлива и демократична – да, той може да разчита на моята подкрепа“.

По повод напрежението около съпругата му Десислава Радева държавният глава посочи, че тя „пътува с него без да струва никакви допълнителни разходи на президентството и не шофира и автомобил на НСО.“

„Мога само да благодаря на моята съпруга, че въпреки режисираните истерии, от самото начало само заради факта, че е моя съпруга, тя продължава да стои до мен“, посочи Радев. 

„В България безнаказано се вихри само корупцията и заблуждава онзи, който си мисли, че ще скрие апартаментите и скандалите на властта зад един зле паркирал автомобил или зад една нехайно попълнена бланка от чиновник за участие в международна конференция“, обобщи президентът.

1 коментар

  1. Maра каза:

    „Правителството отново не можа да преизчисли пенисите, а в същото време гледаме как изведнъж избуява явно грижливо отгледаният бюджетен излишък“, добави Радев.
    Е,голямо преизчисление на пенисите сме изтървали

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране