18.02.2020 | 19:57
Радев ще бъде в Москва за Деня на победата
Той направил това в иницииран от него телефонен разговор с руския държавен глава Владимир Путин, в който акцента бил върху енергийните проекти

Президентът Румен Радев е потвърдил участието си в тържествата в Москва на 9 май, посветени на 75-годишнината от победата във Великата отечествена война, в разговор с руския държавен глава Владимир Путин, съобщава пресслужбата на Кремъл, цитирана от РИА Новости и БНР.

Посочва се още, че телефонният разговор на двамата лидери се е състоял по инициатива на българската страна.

Радев и Путин са обсъдили актуални проблеми на сътрудничеството с акцент върху енергийните проекти, допълва пресслужбата на руския президент.

По-късно за телефонния разговор съобщи и българското президентство. „Надявам се с политическа воля от двете страни да бъдат постигнати взаимноизгодни цени и условия в доставките на природен газ от Русия за България“. Това  заяви държавният глава Румен Радев в телефонен разговор по негова инициатива с президента на Руската федерация Владимир Путин по отношение на водените двустранни преговори за цените на доставки на руски природен газ за страната ни, съобщава президентският прессекретариат.

Президентът Радев изразил удовлетворение, че разговорът му с руския президент на Петербургския икономически форум през юни м.г. е дал силен импулс в тази насока. Владимир Путин отбеляза, че очаква позитивно развитие и взаимноизгодно решение в тези преговори. Държавният глава Румен Радев прие поканата на президента Владимир Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва т.г. Румен Радев отбеляза и че хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма, като  предложи покана да бъде отправена и към български ветерани за участие в церемонията по отбелязването на Деня на победата,  добавят от „Дондуков“ 2.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране