06.12.2017 | 0:07
Радев смути българите Париж с неуместно изказване за президента Макрон
Едва ли е най-подходящо да представиш френския държавен глава като "съпруг на Брижит"

Неуместно изявление на държавният глава Румен Радев по време на посещението си във Франция вчера разбуни духовете в социалните мрежи. Визитата при президента Макрон бе уредена още по време на гостуването на Бойко Борисов в Елисейския дворец през пролетта и бе потвърдена при идването на френския държавен глава на гости на министър-председателя във Врана през лятото. Сега от Румен Радев се искаше само да отиде до Париж, повече да се усмихва и да бъде по-пестелив в речите си. Но и този път бившият летец изпадна в доста конфузна ситуация със своето обръщение на нашите сънародници във Франция.

„Благодаря на моята съпруга, която прие тази кауза и още през лятото, когато г-жа Брижит Макрон бе на посещение със съпруга си в България, постави този въпрос. Имам потвърждение от президента на Франция, че той ще бъде придвижен към френските институции и ще се търси решение в най-близко време“, изцепи се Радев по повод усилията на българската общност за признаване на българския език за матуритетен в образователната система на Франция.

Изказването му силно смути българите в Париж и стана една от най-коментираните теми в социалните мрежи. То предизвика недоумение сред дипломати, според които е напълно неуместно хрумването на Радев да благодари на жена си по време на официална визита, а за капак да обяви Еманюел Макрон просто за съпруг на Брижит. Все пак човекът е президент на Франция и френският народ е гласувал за него, а не за Брижит на избори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране