19.07.2018 | 8:49
Радев за чумата: Не може ние да спасяваме държавата и някой да е срещу нас
Създаваме местен координационен щаб в община Болярово и искаме изслушване пред цялото Народно събрание и одобрение за мерките, които предприемаме. Не  може ние да спасяваме държавата и някой да е срещу нас, когато това касае националната сигурност. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев на извънреден брифинг, след сутрешното заседание на специалния щаб за справяне с чумата по дребните преживни животни.
„Ще получим още проби, за да знаем как да продължим работата през деня. Втората причина е намаленото доверие у някои политически сили. Вчера имаше митинг, госпожа Нинова каза, че не ни убедиха, че има чума. И отново ни разколеба“, каза още Валентин Радев.
„Първо създаваме местен координационен щаб в община Болярово, ще бъде посетен от министър Порожанов. И второто – ще поискаме изслушване пред всички народни представители. Няма как в такава ситуация да не получаваме доверието на всички политически сили. Обявяваме го пред вас, помолил съм госпожа Караянчева да ни допусне в  парламента утре и да поискаме потвърждение на правилността на действията ни“, продължи вътрешният министър.
„Иначе днес мерките – засилваме охраната, контрола и нещата, които задържат огнищата, да не се разпространява. И нека всички на място да се допитват до местния координационен щаб. Тези, които се опитват да идват, да не идват. Да ограничим движението. Сами да се спасим“, призова министър Радев.
Земеделският министър Румен Порожанов поясни, че към момента има положителни проби за две стада. „Едното е на баба Дора, плюс още едно стадо в Болярово. Трябваше да пристъпим към обичайната процедура, която не е най-хубавото нещо на света, но ние ще я отложим с малко време“, заяви още министър Порожанов.
„Надяваме се болестта да бъде овладяна в районите, но ни притеснява ситуацията, която се нагнетява около този процес, каза още той.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране