25.08.2019 | 14:53
Радева карала НСО да возят фризьора й и да освобождават роклички от митницата
Разписвала графиците за дежурства и вдигала скандал за отпуските, защото била истинският шеф на НСО

Шефът на НСО генерал Данчо Дяков, стар приятел на президента Радев, е подал рапорт за напускане, огорчен от постоянните намеси на Десислава Радева в работите на службата, пише Пик.

„Госпожата си позволяваше да иска графиците за дежурствата на служителите и ги променяше самоволно. Последният скандал се случи, защото потърси сметка от охранителка защо е излязла в отпуска без да я предупреди. Това преля чашата“, информират още източниците.

Всъщност генерал Дяков имал двама началници – Румен Радев и неговата съпруга. Като Десислава била „баш шефът“, нейната дума била последна и държавният глава се съобразявал абсолютно с волята й, като често променял решенията си под давление на своята половинка.

„Така беше и във ВВС, така е и в президентството. Трудно се издържа в такава обстановка. Затова си тръгнаха и Елена Йончева, и Иво Христов, и сега генерал Дяков“, твърдят информаторите на медията ни.

Напрежението между Десислава Радева и генерал Дяков се отпушило още миналата година покрай прословутата сценка пред бутика на дизайнерката Невена на столичната улица „Фритьоф Нансен“. Тогава стана ясно, че кортежът на НСО, превозващ президентшата да си купува роклички, е влязъл в забраненото и е запушил движението. Появи се и видео. Проведе се разследване, след което шофьорът на Радева бе глобен, въпреки че той просто е изпълнявал нарежданията на своята началничка.

„Генерал Дяков е мъж с достойнство и трудно прие цялата вина да се стоварва върху неговите служители. Радева по никакъв начин не се опита да ги защити и да поеме отговорност. Всеки път си измива ръцете с тях – дори когато напълно неправомерно ги кара да слизат от служебния мерцедес, за да шофира тя. И то шофира с превишена скорост…“, разкриват източниците на агенцията ни.

Радева експлоатирала охранителите от НСО като шерпи. Карала ги да вършат несвойствена дейност – да й пазаруват, да ходят до митницата да освобождават лични пратки от чужбина – обикновено дрехи, дори да превозват фризьорите й из София.

Шефът на НСО си тръгна заради интригите в президентството, обяви премиерът Борисов онзи ден, попитан от журналисти за внезапната оставка.

Вбесен от откровеността на министър-председателя, Румен Радев реши да си върне по най-грозния и унизяващ един държавен глава начин. От свещения за българите връх Шипка, насред честванията на подвига на опълченците, той заговори, че Бойко Борисов е закотвил страната на дъното.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Защо жена му използва държавни автомобили и сигурностен персонал за лични разходки и за да и вършат работа на домашни прислужници? Да си наеме прислужници и когато ходи по магазините да да си ходи със своя автомобил и да си изпраща тези прислужници на които плаща от собствения си джоб. Закотвена на дъното е не само от Борисов(Борисов поне строи магистрали с чужди пари къде повече или по малко окрадени от приближените фирми, и се опитва да подобри икономиката, и като блесне задника на някой от приближените крадци го уволнява).БКП няма никакви резерви да лъже и краде безочливо, те са и тези докарали България до дъното. От дъното с корупция,кражба,измама,грабеж и разваляне и преразпределяне на построено и събраното преди от други не се излиза, това е самоизяждане….
    Отваряне на ново производство и качествени продукти на достъпни цени , и много работа ,раждат нови парични потоци и добавена стойност. И ако работодатели в Бълария се огледат и разберът че не можеш да искаш да получаваш цени за стоката си на Западно Европейски цени а да плащаш на работниците си като в Конго,защото нито работници ше има нито нови деца.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране