23.03.2019 | 11:29
Райчев: Има смъртоносна опасност за ГЕРБ, ако Цветанов се махне и проговори
Едни трудни решения ще превърнат ситуацията в позитив за ГЕРБ, смята политическият анализатор Георги Харизанов

Каквото и действие да предприеме Бойко Борисов по отношение на Цветан Цветанов, ще е лошо. Ако го защити, все едно ще поеме вината. Ако пък го махне, ще си нанесе удар, тъй като това е един от най-силните играчи.

Такова мнение изрази в предаването „Тази събота” социологът Андрей Райчев. Според него пред премиера стои „смъртоносната опасност” Цветанов да започне да приказва, ако бъде изгонен. А това означава, че „ГЕРБ ще свърши”.

„По тази причина Борисов се старае да печели време и да не прави необратими ходове. Може да се разберат с Цветанов мълчаливо да слезе, но това не ми се вярва”, допълни Райчев.

Според политическия анализатор Георги Харизанов обаче това, че някой ще се разприказва, когато бъде изхвърлен от партията, е стар сюжет и досега нищо такова не се е случило. Той е на мнение, че Борисов няма да изчака и ще предприеме действия, а последиците ще са в политически план.

„Ситуацията в ГЕРБ с хората, замесени в тази публична драма, няма да останат без последствия. Това ще покаже огромната разлика в начините, по които реагират ГЕРБ и БСП по отношение на скандалите”, коментира Харизанов.

„Ако имаше възможност между партиите да се правят трансфери като във футбола, Цветан Цветанов от години щеше да е най-скъпият играч, тъй като липсата на такава фигура в другите партии си личи. В такива ситуации решава лидерът и съм убеден, че ще се намери начин от създалия се проблем да се излезе с позитив”, на мнение е Харизанов.

„Едни трудни решения ще превърнат ситуацията в позитив за ГЕРБ. Ще се покаже двойният аршин при реакциите на ГЕРБ и БСП, което ще бъде умело използвано в кампанията. Така че се съмнявам Борисов да не постъпи по начина, по който заяви в Брюксел”, допълни политическият анализатор.

Андрей Райчев обаче не се съгласи с тази теза и заяви, че не вярва, че ще има позитив за ГЕРБ от създалия се скандал с апартаментите на властта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране