03.12.2017 | 0:01
Ръководството на ДПС в Каспичан напуска партията
Общински съветници и селски кметове от ДПС в община Хитрино съобщиха в петък, че напускат структурите на партията

Общинският председател на ДПС в Каспичан Таня Христова е подала заявление до Областния съвет за напускане на поста. По същия начин са постъпили местните председатели в селата Златна нива, Каспичан и Марково. Таня Христова посочи мотивите за напускането си:

Първият мотив е несъгласие с ръководството на централно ниво и вторият – по здравословни причини не желая да работя. Окончателно заявявам, че към друга партия няма да премина да работя.

Общински съветници и селски кметове от ДПС в община Хитрино съобщиха в петък, че напускат структурите на партията. Те са подписали декларация, че излизат от редовете на Движението. От 27 членове на партийно ръководство 26 са подписали декларацията. От 20-те местни структури само тази в село Длъжко не напуска партията.

От ДПС излизат и 16 от 18 кмета в община Хитрино. 14 общински съветници от ДПС в местния парламент също са декларирали, че стават независими.

Декларацията бе прочетена от кмета на село Каменяк Сабрия Таир, която бе и част от общинското ръководство на ДПС досега. По думите й два са мотивите да се вземе това решение. Единият е провежданата политика от централното ръководство и областното ръководство на ДПС в частта с избирането на кандидати за кметове и народни представители.

Вторият мотив е отстраняването на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед от ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране