Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Рашидов: Жената на Иван Кръстев искаше Червената къща, не се съгласих и затова не съм вече министър

share

„Не съм превеждал по време на срещата между Бойко Борисов и Ердоган, има си протокол, от турска страна имаше преводачка. Но съм присъствал на разговора“. Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по повод посещението на българската правителствена делегация в Турция преди дни.

„Ердоган идва на власт с избори, докато тези, които искаха да вземат властта с танкове не заложиха на демократични средства. Затова ситуацията в Турция е сложна, турският президент е различен след опита за преврат. Усещам, че той иска да изчисти всичко в армията, което смята за тумор”, каза още депутатът.

Според него, действията на турския президент след опита за преврат са оправдани и ние трябва да приемем всичко-арестите, ограничаването на човешките права, защото в тази страна е имало тежък военен преврат навремето и пълно ограничаване на правата на хората.

„Бил съм на пет срещи на премиера с Ердоган, срещал съм се и с други турски политици, имам и роднини в Турция.Борисов винаги е бил разумен в тези разговори, сега пак се намери формулата за добри отношения и  стисна ръката на Ердоган”, допълни бившият министър на културата.

На въпроса кой му е попречил отново да стане министър, Рашидов отговори: „Тези, които не успяха да получат помощта ми за „Червената къща“, начело е жената на Иван Кръстев, той лично ми се обади от Виена за това“, призна Рашидов.

Според него, всички скандали около името му и къщата на Киро Японеца е организирано от същия този кръг хора. „Тази къща никога не е била паметник на културата, тя беше в списъка на чакащите, но такива има 160 000 къщи в България. Като министър просто изпълних закона, макар че един бивш министър се опита да направи интрига по този въпрос“, уточни бившият министър.

Той припомни, че сам е казал на Борисов да не го номинира за нов мандат, като основна причина е здравословното му състояние. „Нямам мотивация да работя повече, работих, а ме плюят, дадох много на българската култура, но няма благодарност“, допълни Рашидов.

социално споделяне

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.