18.06.2017 | 10:04
Рашидов: Жената на Иван Кръстев искаше Червената къща, не се съгласих и затова не съм вече министър
Ердоган иска да изчисти туморите на държавата си, трябва да говорим разумно за Турция, казва депутатът

„Не съм превеждал по време на срещата между Бойко Борисов и Ердоган, има си протокол, от турска страна имаше преводачка. Но съм присъствал на разговора“. Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по повод посещението на българската правителствена делегация в Турция преди дни.

„Ердоган идва на власт с избори, докато тези, които искаха да вземат властта с танкове не заложиха на демократични средства. Затова ситуацията в Турция е сложна, турският президент е различен след опита за преврат. Усещам, че той иска да изчисти всичко в армията, което смята за тумор”, каза още депутатът.

Според него, действията на турския президент след опита за преврат са оправдани и ние трябва да приемем всичко-арестите, ограничаването на човешките права, защото в тази страна е имало тежък военен преврат навремето и пълно ограничаване на правата на хората.

„Бил съм на пет срещи на премиера с Ердоган, срещал съм се и с други турски политици, имам и роднини в Турция.Борисов винаги е бил разумен в тези разговори, сега пак се намери формулата за добри отношения и  стисна ръката на Ердоган”, допълни бившият министър на културата.

На въпроса кой му е попречил отново да стане министър, Рашидов отговори: „Тези, които не успяха да получат помощта ми за „Червената къща“, начело е жената на Иван Кръстев, той лично ми се обади от Виена за това“, призна Рашидов.

Според него, всички скандали около името му и къщата на Киро Японеца е организирано от същия този кръг хора. „Тази къща никога не е била паметник на културата, тя беше в списъка на чакащите, но такива има 160 000 къщи в България. Като министър просто изпълних закона, макар че един бивш министър се опита да направи интрига по този въпрос“, уточни бившият министър.

Той припомни, че сам е казал на Борисов да не го номинира за нов мандат, като основна причина е здравословното му състояние. „Нямам мотивация да работя повече, работих, а ме плюят, дадох много на българската култура, но няма благодарност“, допълни Рашидов.

социално споделяне


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране