20.10.2016 | 0:01
Разкриха схема за далавери с инициативните комитети
Един "център" издига няколко кандидати за президент, а след това започва да се разпорежда с медийните им пакети

Схема, в която един и същи човек организира инициативните комитети на няколко различни кандидати за президент, бе разкрита покрай Димитър Маринов, по-известен като Митьо Пищова. Ексцентричният мераклия за „Дондуков“ 2 обяви в телевизионно студио, че ще поиска ЦИК да го заличи от списъците.

Оказа се, че съм кукла на конци, оплака се той и обясни, че заедно с него в студиото е трябвало днес да бъде председателят на партията, която го издигна за поста, Георги Георгиев. Той обаче не се появи. Георгиев стои и зад издигането на други кандидати за президент.

От бТВ разкриват схема, в която един „център“ издига няколко кандидати за президент, а след това започва да се разпорежда с медийните им пакети. Според Изборния кодекс всеки кандидат може да получи финансиране за 40 хил. лв., с което да разяснява програмата и идеите си. С номера един човек или група да издигат няколко непопулярни лица за един пост, освен разпиляване на гласове, може да се окрупни прибирането на парите им за медийна кампания.

Оказва се, че Ангел Гаджев също участва в няколко комитета, представляващи кандидати като Румен Гълъбинов, Йорданка Колева, Диана Димитрова, Кемил Рамадан. Той си приписа и подкрепа за ген. Румен Радев, но от БСП и инициативния комитет  зад генерала категорично отрекоха това да е истина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране