07.12.2016 | 22:18
Разликата между ГЕРБ и БСП е под 2%
Слави Трифонов има всички шансове да получи едно парламентарно представителство, съизмеримо с това на ГЕРБ и БСП
Слави Трифонов

В момента електоралните позиции на ГЕРБ и БСП са силно сближени, разликата е под 2%. Това обяви ръководителят на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов пред БНР.

Относно евентуално разположение на силите в следващото Народно събрание, социологът обяви: „ДПС ще имат стабилно представителство от около 30 депутати, Обединените патриоти също, Реформаторският блок е на ръба, Марешки е твърдо вътре, ако не се явява Слави Трифонов. Ако се яви Слави Трифонов и РБ, и Марешки са отвън, а Трифонов има всички шансове да получи едно парламентарно представителство, съизмеримо с това на ГЕРБ и БСП“, прогнозира Павлов. Запитан съдбоносно ли е съставянето на кабинет в рамките на този парламент, той посочи, че за една част от депутатите това е съдбоносно, иначе в следващия парламент те ще влизат само с пропуск за посетители, затова те се опитват да удължат живота на парламента.

Според Павлов „вече година  сме свидетели на агония с правителство на малцинството и все по-намаляваща подкрепа, както и с пазарлъците за прокарване на отделни законопроекти с подкрепата на случайно присъстващи в парламента депутати“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране