29.08.2015 | 11:51
Разпродажбата на TV7 започна
Заради дългове, на пазара са оборудване и сграда за общо над 5 милиона лева

Когато на 29 април тази година частният съдебен изпълнител Неделчо Митев, подкрепян от десетки полицаи, влезе в сградата на TV7, всички знаеха какво ще последва няколко месеца по-късно: камери, микрофони, миксери, сървъри, пултове, монитори, дори една цифрова SNG станция (микробус със сателитна връзка за преки включвания – б.р.) вече са обявени за публична продажба.

Преди два дни на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители е публикувана обява за продажба на „Специализирано телевизионно мултимедийно оборудване (съвкупност)” на обща стойност 964 226,40 лева. Има и подробен опис с броя и единичната цена на всеки от продуктите.

Делото в Софийския градски съд е „образувано за пристъпване към изпълнение върху заложени вещи по реда на Закона за особените залози, по искане на заложния кредитор КТБ – в несъстоятелност“, пише още в обявата.

Срокът за подаване на оферти е до 17 септември, а на следващия ден – 18 септември, ще бъде обявен и победителят в търга. „Не могат да участват в продажбата длъжникът, негов представител, служители на КТБ АД (в това число и такива по граждански договори)“, пише в обявата.

Десет дни по-рано е публикувана обява от друг частен съдебен изпълнител – Стоян Якимов. Той е обявил за публична продажба поземлен имот в местността „Бъкстон-север“ в София заедно с част от бизнес сграда с подземни гаражи и изградени студиа. Става въпрос за сградата на „Цар Борис III” 159, в която се намира TV7.

Имотът е собственост на „Партнер лизинг“ АД, която също е свързана с Цветан Василев. Продажбата е по искане на „УниКредит Булбанк“ АД, отпуснала кредит от 20 000 000 евро, съгласно договор за банков инвестиционен кредит от 10.07.2012 г. “Недвижимият имот може да бъде преглеждан понеделник, сряда и петък от 17.00 часа до 19.00 часа, след предварителна уговорка. За управител на имота е определен Кирил Емилов Благоев”, пише в обявата.

Кирил Благоев е изпълнителен директор на TV7 и News7. Телевизиите заедно с офшорните си собственици са сред най-големите длъжници на фалиралата КТБ – общо за около 300 милиона лева.

2 коментара

  1. Бонев каза:

    Беше ясно, че това ще се случи рано или късно. Тази псевдо телевизийка беше създадена и съществуваше само благодарение на парите, които Василев точеше от КТБ.

  2. Кирил каза:

    Ей, разгеле това сборище на пропаднали жирналистически п***ки ще бъде разтурено. Циркаджиите най-после ще отидат в канала където им е мястото и ще има още една куха медия по-малко, по която Василев да пропагандира лъжите си и да се опитва да манипулира общественото мнение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране