11.05.2018 | 19:47
Разследващ журналист е нападнат в Червен бряг

Журналистът Христо Гешов е бил нападнат снощи пред дома си в Червен Бряг, съобщи самият той във „Фейсбук“. От април т.г. той е част от екипа на „За истината“ и автор на предаването „На прицел“, което се разпространява онлайн. Преди това е бил пиар на общината.

„Тази вечер – (снощи), прибирайки се късно в семейната ни къща в Червен бряг, бях нападнат от неизвестен мъж, който ми нанесе няколко удара с крак в областта на корема и гърба. За негово и на поръчителя му нещастие съм добре, въпреки болките и множеството натъртвания. Остро осъждам подобни деяния над мен и семейството ми.
Това нападение, свързвам на 100% с редицата мои разследвания и подадени сигнали до компетентните органи срещу местната власт в Червен бряг“, написа Гешов.

Нападателят е бил един, но е имал и съучастник, който го е чакал в паркиран наблизо автомобил. Само ден преди нападението Гешов е публикувал последното си разследване – как фирма, управлявана от съпругата и дъщерята на кмета на Червен бряг Данаил Вълов е изправена пред съда, по обвинение в нерегламентирано ползване на вода. Разследване на „За истината“ показа, че същата компания не е плащала и местните си данъци и такси към Община Червен бряг.

Асоциацията на европейските журналисти – България призовава властите за бързо и ефективно разследване на инцидента. Нападенията срещу журналисти заради работата им са посегателства срещу цялото общество и реакцията на държавните институции трябва да бъде категорична, коментират оттам.

бутон за социални мрежи


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране