11.05.2018 | 19:47
Разследващ журналист е нападнат в Червен бряг

Журналистът Христо Гешов е бил нападнат снощи пред дома си в Червен Бряг, съобщи самият той във „Фейсбук“. От април т.г. той е част от екипа на „За истината“ и автор на предаването „На прицел“, което се разпространява онлайн. Преди това е бил пиар на общината.

„Тази вечер – (снощи), прибирайки се късно в семейната ни къща в Червен бряг, бях нападнат от неизвестен мъж, който ми нанесе няколко удара с крак в областта на корема и гърба. За негово и на поръчителя му нещастие съм добре, въпреки болките и множеството натъртвания. Остро осъждам подобни деяния над мен и семейството ми.
Това нападение, свързвам на 100% с редицата мои разследвания и подадени сигнали до компетентните органи срещу местната власт в Червен бряг“, написа Гешов.

Нападателят е бил един, но е имал и съучастник, който го е чакал в паркиран наблизо автомобил. Само ден преди нападението Гешов е публикувал последното си разследване – как фирма, управлявана от съпругата и дъщерята на кмета на Червен бряг Данаил Вълов е изправена пред съда, по обвинение в нерегламентирано ползване на вода. Разследване на „За истината“ показа, че същата компания не е плащала и местните си данъци и такси към Община Червен бряг.

Асоциацията на европейските журналисти – България призовава властите за бързо и ефективно разследване на инцидента. Нападенията срещу журналисти заради работата им са посегателства срещу цялото общество и реакцията на държавните институции трябва да бъде категорична, коментират оттам.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране