31.08.2015 | 0:05
„Реал” подписва днес с Давид де Хеа за 5 г.
На „Олд Трафорд” безпомощни пред натиска на Флорентино Перес

Медиите в Испания тръбят, че „Реал” (Мадрид) ще финализира трансфера на Давид де Хеа от „Манчестър Юнайтед” днес, точно преди затварянето на пазара. Очаква се договорът му да бъде за пет години. Официално той ще бъде подписан утре, след което ще се състои представянето му пред медиите.

Припомняме, че от началото на сезона във Висшата лига Де Хеа не е играл мач за „червените дяволи”. Неотдавна пък мениджърът на манчестърци Луис ван Гал коментира, че самият Де Хеа не е пожелал да играе в мача от първия кръг с “Тотнъм”. Веднага след това испански издания писаха, че думите на холандеца не отговарят на истината. Сагата с Де Хеа се точи цяло лято, след като стана ясно, че Икер Касияс няма повече да пази за „Реал”.

Изискването на Де Хеа бе именно Касияс да се махне от „Бернабеу”. Бившият вратар на „Манчестър Юнайтед” Петер Шмайхел разкритикува остро клуба за политиката му спрямо Де Хеа. „Мениджърът трябва да разреши този проблем веднага. Де Хеа направи забележителен минал сезон и клубът трябва да направи всичко възможно, за да го задържи. Разбирам, че като получиш оферта от „Реал”, няма как да я отхвърлиш. Но все пак „Юнайтед” трябва да покаже повече уважение към един от най-добрите си играчи”, каза легендарният датчанин.

Искам въпросът да се разреши, колкото се може по-скоро. Това, което се случва, е абсолютна подигравка. Очаквам Давид и Юнайтед да се разберат. Очаквам решението да дойде в идните дни”, каза Шмайхел. В същото време халфът на „Реал” (Мадрид) Хамес Родригес впечатли статистиците в Испания с едно от постиженията си. Колумбиецът може да се похвали с 19 гола и 19 асистенции в 48 мача. Това постижение бе определено като много добро от медиите в Испания, които бяха във възторг от изявите на бившия играч на „Монако” в мача на „белите” с Бетис.

Хамес вкара два гола и асистира за първия на Гарет Бейл при успеха с 5:0 на Кралския клуб. Хамес Родригес премина на „Сантяго Бернабеу” през юли 2014 година след края на Мондиала в Бразилия. „Реал” брои за него 80 милиона евро на френския „Монако”.

Победата над „Бетис” бе първа за „Реал” в тази кампания. “Кралете” постигнаха частичен реванш пред феновете си след нулевото реми в Хихон на старта. Освен Родригес, два гола вкара и Гарет Бейл, един добави Карим Бензема. Името на вратаря Кейлор Навас също кънтеше от трибуните, след като стражът спаси дузпа през второто полувреме.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране