18.06.2017 | 0:01
Редовен секс – здрава жена
Редовният секс удължава женския живот

Дами, ако искате да живеете дълго, правете повече секс, препоръчват американски експерти, които са установили, че редовният полов живот осигурява защита на ДНК.  За целите на проучването специалисти от Калифорнийския университет в Сан Франциско са анкетирали 129 жени на възраст между 20 и 50 години.

Участничките е трябвало да отговарят на въпроси, свързани с любовния им живот. От жените са били взети и кръвни проби за допълнително изследване. Тестовете са били насочени към теломерите – защитните окончания в края на човешката ДНК, предпазващи я от увреждане.

Те свидетелстват за биологичната възраст на човека. Известно е, че с течение на времето теломерите се скъсяват. Авторите на настоящото проучване са установили, че жените, които редовно правят секс, имат значително по-дълги теломери от останалите.

„Откритието ни е поредното свидетелство за ползата за здравето от редовната интимност“, пишат изследователите в сп. „Psychoneuroendocrinology“. Учените не са изследвали връзката между редовния секс и продължителността на живота при мъжете, но не виждат причина тя да не е същата.

1 коментар

  1. Станев каза:

    Dick sana pace domi!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране