05.03.2015 | 8:29
Реформаторите спретнаха „ченгеджийския номер“ на Борисов
Въпреки оставката на Вучков хората на Радан Кънев няма да посмеят да бутнат правителството, прогнозира социологът

Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков е сериозен акт, това би следвало да е най-верният човек на премиера в Министерски съвет. Така коментира изказването на Бойко Борисов по повод оставката социологът Андрей Райчев. „Премиерът Борисов умее да страда от това, че е на власт и поднася работата си като премиер като вид услуга, която прави на българите. Изненада е самата оставка на министър Вучков, това говори за огромно напрежение, което съществува в основата на коалицията и то е между Реформаторския блок и ГЕРБ”, каза още той.

Според него, „те”, за които говори вчера Борисов и които му спретват тези „ченгеджийски номера” са реформаторите. „Става дума за непоследователната политика на Реформаторския блок, но въпреки това коалицията няма да се разпадне”, смята социологът.

Той посочи, че нищо от обещаното като реформа досега от блока не се случва, но въпреки това хората на Радан Кънев не надигат глас и няма да бутнат правителството, а от това следва, че реформи няма да има.

„Не вярвам в теорията, че тайно зад ъгъла Местан и Борисов делят едни пари. Защо Бойко Борисов е на власт? Защото ДПС реши това преди шест месеца”, каза Райчев.

Според него, оставката на вътрешния министър не е организирана акция срещу кабинета, но е сериозен акт. „В решението на премиера има и невидими за нас международни ангажименти, ние сме зависими логистично от развитието на конфликта с „Ислямска държава” и Украйна”, каза още социологът.

Той бе категоричен, че конфликтът между министър и главен секретар на МВР е класически и вече сме го гледали няколко пъти. Новото е, че се случва именно при управлението на Бойко Борисов.

„Преди шест месеца ДПС направи завой надясно, оправи се с американците, подобри отношенията си с Турция и всичко това е на фона на конфликта с „Ислямска държава”. Промяната има връзка и с идването на ГЕРБ на власт”, обобщи Андрей Райчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране