15.08.2018 | 21:25
Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ е в пъти по-скъп от този на магистралите

Ремонтът на участък от 1,5 км от ул. „Граф Игнатиев“ в София ще струва 25 млн. лв. и ако сравним цената с тази за километър магистрала, става ясно, че този ремонт ще излезе в пъти по-скъп. Това заяви лидерът на БСП в София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Той цитира министър Нанков, според когото цената за километър магистрала е 3,5 млн. евро.

„Този ремонт е ярък пример за безотговорно пилеене на обществени средства. А тези пари можеше да бъдат вложени в изграждането на достатъчно детски ясли, така че повече от 4000 родители да не бъдат в патова ситуация къде децата им да бъдат настанени за дневно отглеждане. Столична община им е длъжник, защото те са данъкоплатци и с техните пари се пълни бюджетът на София“, категоричен е Паргов.

Той е убеден, че столицата има нужда от друга посока на развитие, а управлението на Йорданка Фандъкова започва да се амортизира. Според него пример за това е, че независимо от шумните медийни инспекции на ремонтите след края им се налага да бъдат доремонтирани, а дори да се прави ремонт на ремонта.

Според Паргов това показва, че контролът по време на строително-ремонтните работи е силно занижен. Той посочи, че напълно погрешно е цялото внимание и финансов ресурс да се съсредоточават само в центъра на София, а изобщо да не се инвестира в инфраструктурата в крайните квартали и жилищните комплекси. „Има квартални улици, които не са асфалтирани от времето на социализма, а горе-долу оттогава не са и мити“, констатира Паргов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране