26.05.2015 | 13:32
Родопският цар Киро инспирира конфликта в Гърмен
Ахмед Башев е взел цялата власт в региона – икономическа, политическа и религиозна, твърди РЗС

Това, което се случва в Гърмен, е функция на модифицирания модел Местан-Доган, при който ромите са евтини и лесни за заграждане електорални единици. РЗС е първата политическа сила, която многократно, години наред показва проблемите на община Гърмен и предлага решения. Те бяха пренебрегвани, в резултат на което се стигна до тази ескалация. Сега отново някой се опитва не да реши, а да замаже проблема. А проблемът е много дълбок и много опасен. Той може да зарази всички феодализирани общини, където ромската общност има решаващо значение при избора на кмет, се казва в позиция на партия РЗС.

Случващото се в Гърмен е резултат от уродливия феодален модел, установен от Ахмед Башев преди повече от 10 години.  На 20 януари 2012 г. Яне Янев заяви: „ДАНС не си свърши работата по отношение на кмета на Гърмен Ахмед Башев, който е родопският цар Киро. Той е взел цялата власт в региона – икономическа, политическа и религиозна. Предупреждавам всички институции в държавата, че там може да има палежи, побоища и други крайни мерки, които се контролират на религиозна и етническа основа. Регионът ще се превърне във втора Катуница, ако Ахмед Башев продължи да деребейства.“

За гърменския феодал Ахмед Башев РЗС многократно през годините показваше, че е недосегаем. Затова отново сега питаме прокуратурата защо стои на трупчета досъдебното производство за злоупотреби в размер на над 3 млн. лв. за пътя Рибново-Осеново, установени с тройна експертиза от вещи лица. Освен това има още поне 5 стари досъдебни производства за кражби в особено големи размери, които някой спира. Но хората вече никой не може да ги спре, защото знаят, че Башев е пресметнал колко гласове не му стигат, за да спечели изборите, и недостигът е попълнен от него с ромски преселници. Всички са наясно, че Башев е купил гласовете на Минка Капитанова, но тя по-късно е спряла да му се отчита. И така личният конфликт Ахмед Башев – Минка Капитанова се превърна в национален проблем., пишат хората на Янев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране