02.12.2018 | 10:33
Роман Василев: Няма да си заравям главата в пясъка заради думите към Николай Цонев
Тогава стресът по делото беше голям, извиних се още същия ден, каза бившият зам.-градски прокурор на София

Бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев заяви, че няма да си заравя главата в пясъка заради думите си „абсолютен престъпник” при ареста на бившия военен министър Николай Цонев през 2010 г. Василев припомни, че още тогава се е извинил.

Преди дни стана ясно, Цонев ще получи 108 хил. лв. от държавата, след като окончателно осъди прокуратурата за моралните вреди, които е претърпял от ареста си и делото за подкуп срещу него, по което преди 3 г. беше окончателно оправдан.

„Психическото и емоционалното напрежение към онзи момент доведе до тези неконтролирани мои думи, но аз още същия ден съм се извинил за тях и съм се отвел от досъдебното производство, за да няма съмнения. Но няма да си заравям главата в пясъка заради това, което съм казал”, подчерта Роман Василев в „Тази неделя” по bTV.

„Тогава стресът по това дело беше доста голям. Тези изречени думи не са за хвалба, поднесъл съм своите извинения, не съм се крил, казах, че поемам цялата отговорност”, допълни той.

„Ако с този ентусиазъм, с който сега коментираме това дело, говорим за успехите на прокуратурата, обществото ще има съвсем друго виждане”, подчерта бившият зам.-градски прокурор.

„Обезщетението е низ от много действия. Вие искате да прехвърлите вината на някого за това, че има оправдателна присъда. Ако имаше само осъдителни присъди, щеше да има диктатура”, коментира Роман Василев.

Той отрече категорично появилата се преди месеци информация, че ще бъде предложен за шеф на затворите.

В момента Василев работи в голяма международна компания. „Прецених, че предпочитам малко по-друг вид дейност и повече спокойствие”, отбеляза Роман Василев, който допълни, че няма желание да се върне в прокуратурата.

„Не съм имал никакви зависимости и това е показателно от нещата, които съм правил”, каза още бившият градски прокурор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране