17.09.2018 | 13:45
Росен Желязков ще е новият транспортен министър
Решението шефът на КРС да оглави транспортното министерство бе взето на заседанието на коалиционния съвет

Шефът на КРС Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за нов транспортен министър. Новината съобщи току-що Волен Сидеров заедно с Цветан Цветанов след заседанието на ГЕРБ и ОП в МС, продължило около час и половина. Номинираният за поста на оттеглилия се Александър Манолев е кадър на ГЕРБ, бивш главен секретар на Министерския съвет в първия мандат на кабинета Борисов, а после оглави Агенцията за електронно управление, преди да застане начело на КРС, където е в момента.

Росен Желязков тръгна по етажите на властта от софийското кметство. Юристът беше дългогодишен главен секретар на Столична община при двама кметове – при Стефан Софиянски и след това при Бойко Борисов.

Името му особено нашумя покрай аферата Костинброд през 2013 г. и едни чували с бюлетини, за които алармира сегашният омбудсман Мая Манолова, тогава зам.-председател на парламента.. Тогава Желязков беше подсъдим, напусна поста си на главен секретар на МС заради това, но после беше оправдан.

Преди месеци Желязков, номиниран да оглави КЗК, се обиди на спекулации и твърдения по негов адрес и си направи отвод. Тогава бе издигнат от управляващите за единствен кандидат за поста. При обявяването на номинацията му днес лидерът на ПГ на ОП Волен Сидеров го определи като технократ, който е много добре запознат с информационните технологии и това, което е необходимо, за да се случи електронното правителство. Управляващите планират рокадите в кабинета да са първа точка в дневния ред на парламента за заседанието му в четвъртък, разбира се, ако е подписан президентският указ за освобождаването на главния секретар на поста Младен Маринов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране