08.10.2017 | 0:01
Румъния обвини Русия, че трупа военни сили в Черно море
Това е начална точка за особено присъствие на Москва в Близкия изток и в Средиземноморието, твърди още Теодор Мелешану

Румънският външен министър Теодор Мелешану заяви, че след „нелегалното присъединяване“ на Крим се наблюдава натрупване на руски сили и въоръжаване в черноморския регион, който променя предишния баланс на силите в региона, предаде Agerpres, цитирана от Фокус. Според него това натрупване не само, че е насочено срещу черноморския регион, но и срещу Средиземноморието и Близкия изток.

„След нелегалното присъединяване на Крим, ние наблюдаваме натрупване на военни сили в Черно море – руско въоръжение и сили. В Черно море има баланс на силите между Русия, Турция, Румъния, България и Украйна, но това, което се случва в момента е трудно за разбиране, защото, според мен, това натрупване не е насочено единствено срещу черноморския регион. Смятам, че натрупването на руските сили е начална точка за особено присъствие в Близкия изток и в Средиземноморието“, заяви Мелешану по време на заседанието на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в Букурещ.

„Затова сме и загрижени. Затова и ще искаме НАТО да се намеси повече в осигуряването на сигурността по крайбрежните държави и се надяваме това са се случи в бъдеще“, смята министърът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране