11.02.2016 | 0:18
Румен Овчаров осъди за втори път Яне Янев за клевета
нев е осъден да плати обезщетение от 2000 лева, както и да покрие разходите по делото, които са на стойност 1900 лева

Софийският градски съд е осъдил Яне Янев по дело за клевета. Съдът се е произнесъл в полза на Румен Овчаров, съобщават от БСП-София.

Това е второто дело за клевета срещу Яне Янев, което печели Румен Овчаров. Янев е осъден да плати обезщетение от 2000 лева, както и да покрие разходите по делото, които са на стойност 1900 лева.

Преди повече от година бившият енергиен министър е спечелил първото дело. Тогава съдът е наложил 1500 лв. глоба на Янев. Магистратите са уважили и граждански иск срещу него в размер на 10 000 лева. Той е трябвало да заплати и разноските по делото от 1200 лева.

Междувременно пресцентърът на РЗС разпространи позицията на Яне Янев, в която се заявява, че правосъдието в България днес е стигнало дъното. Той изтъква, че вече може да се говори не само за енергийна мафия, но и за съдебна мафия. Случилият се в Софийския районен съд фарс много прилича на мафиотско отмъщение заради разкритията на лидера на РЗС, се посочва в позицията до медиите.

И четирите дела, заведени от енергийната мафия срещу Яне Янев за обида, били разпределени „случайно” в СРС на членове на Съюза на съдиите, въпреки че те са малцинство в най-големия български съд. Подаваните от защитниците на Яне Янев жалби, възражения и отводи оставали глас в пустинята на българското правораздаване.

Съдийката по делото била доскорошната председателка на Съюза на съдиите Таня Маринова. По предишно дело Яне Янев бил осъден и от друг член на Съюза на съдиите – Силвия Цепова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране