15.06.2018 | 10:20
Румен Петков: Кое е Северна Македония? Това е Пиринска Македония

„Слаб ход е, че България не участва в разговорите за името на Македония. Нас просто ни няма“. Това заяви за „Здравей, България“ по Нова тв лидерът на АБВ Румен Петков.

Той определи отказа на българския премиер да се срещне с президента на Македония като „откровено слаб ход“: „Отказът на Борисов да се срещне с президента ни поставя в деликатна позиция, меко казано. Ти взимаш страна с това“.

„За съжаление, ние от АБВ сме единствените, които много остро реагирахме на идеята за „Илинденска Македония“, защото това е посегателство върху българската история“, заяви той.

По думите му името Северна Македония също не е приемливо: „Ние реагираме и сега против името Северна Македония. Кое е Северна Македония? Това е Пиринска Македония. И това не прави впечатление на българските институции. Това е потенциална териториална претенция към нас“.

Той коментира и отстраняването на полицейското ръководство в София-област след случая с Владимир Пелов: „Много грозна постъпка от страна на вътрешния министър, защото си изми ръцете с тях. Не е виновен областният директор, виновен е министърът“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране