14.08.2018 | 12:22
Румен Петков: Заев лъже!

Още през 2007-а Първанов и Трайковски поднесоха общ венец на гроба на Гоце. Полицаите, участвали в акцията срещу Митьо Очите през 2007 г. бяха уволнени от Цветанов

„Зоран Заев лъже! Лъже най-цинично, че е първият, който е поднесъл общ венец с български държавник на гроба на Гоце Делчев. Това го направиха далеч преди него, още в 2007 година президентите тогава на България и Македония Георги Първанов и Борис Трайковски. А след това заедно честваха Илинденското въстание“, заяви в ефира на bTV лидерът на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков.

Според него Заев не се е извинил за думите си, че Илинденското въстание е македонско и никъде не е посочил, че в в него са участвали и българи. „Не видях Зоран Заев да се извини. Той лъже доста цинично“.

Румен Петков посочи, че всички служители на МВР, които през 2007 година са участвали в залавянето на Митьо Очите и неговата престъпна група – 17 на брой, са били уволнени от Цветан Цветанов като вътрешен министър.

„Акцията срещу Митьо Очите беше много добре организирана полицейска операция срещу организираната престъпност. Бяха задържани 17 човека и всички получиха осъдителни присъди, което показа качеството на събраните материали. МВР може да се гордее с тази акция“, подчерта Румен Петков и изброи всички служители на МВР, които след това „за награда“ били уволнени. Какъв знак дадохме на обществото, попита Петков.

„Не познавам Бенчо Бенчев, не съм го виждал и не съм му ходил на гости“, категоричен бе той. И Първанов не му е бил на гости, подчерта Петков. Той определи като недопустимо общински съветник да контактува с един осъждан човек. „Политическата сила, която го е издигнала за общински съветник, трябва да даде отговори. Такъв човек да го направиш зам.-председател в Бургас, се изисква доста безочие. Той излиза и казва, че е финансирал БСП. Ако БСП счита, че той лъже, да го съди“, коментира Петков.

„Аз лично избягвам такъв тип контакти, те са нехигиенични и са вредни за политиката. За съжаление има хора, които се поддават. За нас от АБВ е важно да бъдем стожер в политиката“, подчерта Петков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране