04.03.2018 | 23:40
Румен Радев е Виновен, че на Шипка Народът освирка ГЕРБ и Караянчева
Премиерът не е знаел за сделката за ЧЕЗ, защото тя се подписва по чешкото законодателство и българското правителство няма отношение

Цветан Цветанов – заместник-председател на ПП ГЕРБ, в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ

Водещ: Заместник-председателят на партия ГЕРБ, председател на Парламентарната група на ГЕРБ господин Цветан Цветанов вече е в нашето студио. Поканихме ви, разбира се, най-вече заради политическото сътресение от седмицата, няма какво да го крием, бурята, която тепърва ще предизвиква, според мнозина, обрати в политиката. Всъщност колко е голямо това измерение, очакваме да коментираме заедно с вас, да направите вашите прогнози. Става дума за сигнала с ЧЕЗ, участието на госпожа Гинка Върбакова в тази сделка. Но не ви ли е странно, че вашите хора, Делян Добрев, какво каза, вие знаете, всички цитират неговите думи – „това е фалшива новина, не е възможно Гинка Върбакова да купува ЧЕЗ“. И изведнъж се оказва, че не е фалшива новина. Защо е толкова близо тази новина до фалшивата новина?
Цветан Цветанов: Това доказва, че държавата няма никаква отношение към тази сделка. И тук искам да благодаря на БНТ, че дава възможност и на ПП ГЕРБ да има своята позиция. Защото, доколкото разбрах, госпожа Корнелия Нинова е говорила съвсем различни неща – че имало едва ли не задължение или искане от страна на ГЕРБ да бъдем след нея. Участието след БСП , според мен, вече става задължително. Защото от това, което чух, докато госпожа Корнелия Нинова участва, имаше толкова неистина, че просто дори се чудя как е възможно политик от този ранг, председател на най-голямата опозиционна партия, участвайки в управлението на страната през всичките години на прехода, участвайки и в приватизацията на страната, да има такова отношение и да говори такива неистини. Мога ли само да опровергая поне тези неща, които смятам че са задължителни? Първо, електроразпределителните дружества нямат нищо общо с електропреносната мрежа. И мога да кажа, че електроразпределителните дружества в периода 2002-2004 г. се взима решение да бъдат приватизирани и държавата получава някъде около 1 милиард и 600 милиона лева. БСП тогава въобще не са взели никаква реакция, с която да осуетят евентуалното приватизиране. Забележете, следващото, с 67% се приватизира. 33% странно остават за държавата. Това, което трябва да се уточни, че с 33% губиш абсолютно всякакъв оперативен контрол върху управлението на едно такова дружество.
Водещ: Участието в ръководството.
Цветан Цветанов: С 34% вече имаш и блокираща квота. Това, което беше казано пак като неистина, че годишно дивидентът, който е получавал държавата е някъде около 50 милиона. Пълна лъжа. За всичките години от следприватизационния договор, парите които са преведени еднократно 2010 г. или 2011 г. са 41 милиона лева. Това са всичките тези пари, които са преведени като дивидент на държавата в рамките на тези 8 г., когато експлоатирано това дружество и вече е приватизирано. Също така трябва да кажем, че 2005 г. с решение на Министерски съвет, се взима решение, с което да не се събира дивидента от 2004 г. и 2005 г. и да не се прехвърля на държавата. А това, което е важно също да се знае за останалите дружества, които са приватизирани, дивидентът, който е платен сега към държавата за тези 8-10 г. това е някъде в размер на около 4 милиона лева. Това, което направи държавата с продажбата, това е част от цялостната стратегия, която е направена за приватизацията 2004 г. и тогава всъщност тези 33% при положение, че нямаш никакъв оперативен контрол върху управлението на тези дружества, всъщност държавата е взела около 120 милиона лева при продажбата на тези 33%. Това, което е изключително важно да се знае, че електроразпределителните дружества нямат никакво отношение към калкулиране цената на тока. И това е отново заблуда и внушение, и манипулиране на обществото. Защото българският парламент, в 43 парламент ние взехме политическо решение КЕВР да бъде равно отдалечено от всичките политици и от управлението най-вече. Защото знаете, че преди Министерски съвет назначаваше КЕВР. Взе се решение политическо и КЕВР се избира от българския парламент с представителите, които могат да бъдат номинирани и да бъдат обсъждани, да бъдат дискутирани и да се вземе политическото решение. Това, което е много важно да се знае, затова което направи ГЕРБ в управлението през тези 10 г. с министър-председател Бойко Борисов. За всички тези години има 2 стратегически подобни дружества, които са , те са държавни. Това е за електропреносната мрежа, това е ЕСО. И другото, което е за „Булгартрансгаз“. Тези дружества в управлението на ГЕРБ, когато сме управлявали, ние сме защитавали и ще продължаваме да защитаваме националния интерес и няма да приватизираме тези дружества, въпреки че има много апетити в тази посока. Дори има и препоръки от определени страни, но мога да ви кажа, че 100% в момента те са държавни и те ще останат да бъдат държавни.
Водещ: Много въпроси поставихте, господин Цветанов, на масата.
Цветан Цветанов: Момент. Разбира се, това са важните неща. Защото в момента имаме Европредседателство. Вместо да се гордеем с това и както каза уважаемият господин Михов, да кажем нещо позитивно, нещо положително, Европредседателството на България в момента, даваме сериозен акцент за Западните Балкани и очертаване на Евроатлантическата ориентация. Ние знаем защо БСП са против. Защото те не искат тази евроинтеграция да се случи за Западните Балкани. Защото ние знаем какво беше направено при посещението на президента в Македония, неговото изказване как беше осъдено като изказване от един журналист от Гърция. И тук искам да кажа много важно нещо. В момента пак отново имаме едно внушение, което беше направено от Корнелия Нинова, че Юнкер казва, че 2025 г. те ще влизат в ЕС. Разбира се, 2025 г., ако си покрил критериите за пълноправно членство ти ще влезеш в ЕС. И нека да се върнем в исторически план какво направи България. 1998 г. с постановление март месец на Министерски съвет се приема стратегия за започване процедурата за кандидатстване и приемане на страната ни в ЕС. Това е 1998 г. 9 г. по-късно ние ставаме пълноправен член на ЕС, след като сме извървели целият този път, който трябва сега да извървят Западните Балкани. Това са преговорни глави, това са многостранното анализиране, което е на законодателството, за да може да бъде препокрито с европейското и да може да се възползваш от европейската солидарност. Това, което прави министър-председателят днес на България е да можем да дадем по-големият импулс и да го покрием изцяло с това, което е в Берлинския процес, което знаете че е един сериозен акцент на Германия, участвайки и регулирайки този процес. Но тук най-важното е, че тези приоритети, които заложихме Българското председателство съвпаднаха не с какво и да е, а с нашите стратегически партньори от САЩ. Защото и те имат същия фокус и точно това дразни БСП, които говорят за Русия в Българското председателство, когато има икономически санкции. Нека да бъдем много ясни защо Корнелия Нинова, защо президентът Радев и до настоящия момент не говорят за Минските споразумения, не говорят за анексирането на Крим? Защото ние трябва да защитаваме международното право и да бъдем солидарно с развитите демокрации. Ето това прави ГЕРБ и това ще продължим да го правим въпреки популизма и внушенията, които правят БСП.
Водещ: Господин Цветанов, в едно дълго изречение вие отговорихте на всички тези на Корнелия Нинова. Президентска реч направихте преди малко.
Цветан Цветанов: Това са истини, защото вижте, обществото е много податливо на внушенията, които могат да бъдат направени от политици и то водещи политици.
Водещ: Имаме много време, така че ще си говорим. Да ви върна на ЧЕЗ и то практично за хората, това което потребителите – 3 милиона ги интересува. Вие казвате, че независимо дали е Гинка или не е Гинка, няма да има проблем със снабдяването, с цените, казахте за КЕВР? Т.е. няма утре, ако нещо банкрутира Гинка, ако нещо стане с фирмата, възможно ли е хората да излязат, да се бунтуват за сметки за ток? Ще стане ли нещо с потреблението на ток?
Цветан Цветанов: Веднага казвам – 2004 г. е направен приватизационният договор. ЧЕЗ управляват това дружество. Всяко последващо действие за промяна на собствеността не се осъществява в България, не се осъществява по българското законодателство. И това е много ясно, което трябва да бъде за всички политици, които се изказват по тази тема. И това, което направихме като изслушване на Комисията за контрол на службите и Комисията по енергетика, аз им благодаря на колегите, че успяха да поканят всички представители на всички институции, които имат някакъв регулаторен механизъм по всичко това, което се случва в сферата на енергетиката, службите, които трябваше да дадат някаква информация и разбира се и въпросната Гинка, която присъства също, за да изрази и нейната си позиция. Аз мога да кажа следното – при изслушването, което направихме, службите казаха, че от година някъде имат определена информация за предстоящата продажба на ЧЕЗ. Това, което казаха, че е имало около 8 участника, които са били и те предимно са български компании, български физически лица, които са участвали в купуването на ЧЕЗ. Това, което е станало накрая, на финала, чешката страна при тези разговори, които са правили, те са избрали Гинка със съответните ангажименти, със съответните финансови потоци, които ще бъдат, за да се финализира тази сделка. Тук обаче забележете, тази сделка се подписва в Чехия, но договорът се подписва по британското законодателство. И оттук нататък всеки един, който се изказва по всичко това, което се случва, ние можем да допринесем за потенциална застрашеност за националната ни сигурност. Защото нека да си признаем, че много са и неустойките, които могат да бъдат плащани и това, което днес лансират в публичното пространство, казват че премиерът стои зад тази сделка, това беше и реакцията на всички тези, които бяха ни срещнали точно в момента, в който излезе тази новина. И Делян Добрев, и аз действително, и аз не знаех, дори съм убеден, че и премиерът не е знаел към този момент, защото информацията, която е течала е като потенциални кандидати на тези 8 участника, които са в евентуалното закупуване на ЧЕЗ. Но ние не знаем кога ще бъде осъществена тази сделка. Това не е по българското законодателство и не е в България. Правителството няма никакво отношение. Това е изцяло частна сделка по международното право и оттам нататък страната ни просто единственото, което можем да направим чрез регулаторните органи да гарантираме, че няма да има никакъв проблем с доставката на ел.енергия. И с образуването на цената. Защото аз чух много внимателно, това което каза Корнелия Нинова. Тя каза, че цената ще се вдига от Гинка. Нищо подобно. Защо не поканите шефът на КЕВР, който е компетентен да отговори по тези неща, да отговори професионално, а не политически, защото разбира се, че всеки се бори за някакъв електорат. Но трябва да се бори за електората с реални политики, с това което направихме ние, защото Корнелия Нинова каза, че би могла да бъде алтернатива, или че социологическите изследвания показвали 2%. Уважаеми представители на БСП, само преди седмица приключиха частичните избори в 8 населени места в 4 области. БСП имаше издигнати само 2 кандидати в Градешница, в Криводол, където бяха последни с 26 гласа за техния кандидат. ГЕРБ спечели тези избори на балотажа. В Брест имаха един кандидат, който отиде на балотаж, разбира се че ГЕРБ спечели, защото ние предлагаме реални решения и реални политики. И ние не говорим да противопоставяме обществото, не говорим да разделяме обществото, не говорим лошо или обидно към политическите лидери към останалите политически формации. Ние говорим това, което можем да направим и това, което прави правителството на Бойко Борисов, и това което прави страната ни в международен план, за да получаваме това доверие.
Водещ: А иска или не иска ГЕРБ държавата да вземе тези 33 или 34 процента контролен пакет? Валентин Николов бил казал, че не трябва на България такова нещо?
Цветан Цветанов: За всичко подобно, което би могло да се направи, трябва да има политическа класа, да има политически партии, които да седнем и да загърбим личните си пристрастия или личната омраза към политическия опонент, а да седнем и да говорим затова какво е най-добре за държавата ни, за да можем да защитим и обществения, и националния интерес, не да защитаваме политическите си пристрастия.
Водещ: Но ако не беше станал политическият скандал, господин Цветанов, понеже го виждам нещо като план Б, нещо като обрат в сделката, държавата да вземе контролен пакет, ако не бяха станали сътресенията, щеше ли да се стигне до план Б?
Цветан Цветанов: Разбира се, че това е една възможност, която премиерът покани на разговор въпросната Гинка, за да разговаря и да видим дали е възможно, след като приключи тази сделка, тя дали ще има възможност, евентуално, ако държавата проявява интерес, да влезе с контролен пакет.
Водещ: Тя каза може, разрешава.
Цветан Цветанов: Тук обаче много важно също да знаем какви са целите, които си поставя политическата класа и всичките политически сили. Защото в тази тема не трябва да има спекулация. Ето давам за пример това, което се случи в петък на изслушването и обсъждането за АЕЦ „Белене“. Вие видяхте, че всичките парламентарни групи подкрепиха това, което се обединихме по предложението на БСП, предложението на ГЕРБ, стигнахме до една консенсусна дата 30 юни, всичките без абсолютно никакъв проблем подкрепиха. Ние трябва да дадем стабилност, сигурност и прогнозируемост на държавата в тема енергетика, но това може да стане само, когато има политически разум и когато няма политическа омраза и политически спекулации.
Водещ: Хубаво е, че го казвате това. Аз само ще добавя и политическата партийната идеология. Защо? Защото като дясна партия, защо да няма? Вие сте дясна партия. Защо искате държавата да има някакъв контрол? Нали държавата не трябва да се бърка на бизнеса, нали това проповядва дясната идеология, нали левите искат държавата да контролира бизнеса?
Цветан Цветанов: Пак казвам и го повтарям – трябва да има политически консенсус по националните приоритети и дългосрочната визия за управлението на страната. Точно затова трябва да има политически консенсус. И тук мога да кажа, че ние разчитаме в някои от гласуванията на политически партии или на политици, които милеят за страната и могат да загърбят личното си его и да вървят напред. Защото това, което се случи на този дебат и това, което аз казах, и това което всъщност Корнелия Нинова веднага напусна залата при изслушването, за да чуем всички аргументи, всички страни. Защото опозицията направи своите изказвания, след като говориха експертите от съответните органи на държавата и в един момент, когато взех думата и изложих политическите си аргументи за този дебат, че той нямаше са да се проведе, ако 2004 г. нямаше това политическо решение за тази приватизация и в момента, когато има от службите, това което чухме като информация, аз попитах службите – има ли информация в службите за всички тези 8 кандидати, които са участвали в този процес в рамките на 1 г., някое физическо лице или фирма, която да бъде потенциална заплаха за националната сигурност? Службите казаха категорично не. Което означава, че има едно състезание, което е по Търговския закон. Има едно състезание, което е за една частна сделка. Побеждава този, който може би е дал най-добрите условия на чуждата страна, която продава този пакет. От тази гледна точка, когато казах, че реакцията на БСП и начинът, по който спекулираха в публичното пространство, се създаде едно друго усещане – да не би БСП да са имали друг фаворит в тази сделка и може би затова в момента, поетият ангажимент, който са имали, те са казали че ще защитават този интерес по този начин. Това е само хипотеза и най-интересното е, че не знам защо госпожа Корнелия Нинова се припозна веднага в тези мои хипотези и напусна залата. Хубаво е, че от нейната парламентарна група всички останали останаха, само 2 човека излязоха с нея. Което означава, че и в БСП искаха да чуят всичко свързано с тази сделка, за да може ние като политици да взимаме правилните решения, а не да чуем само едната страна и когато не ни харесва, когато някой дава своите предложения или своята визия, ти да напуснеш залата.
Водещ: Щом ще си говорим честно, господин Цветанов, има логика в…
Цветан Цветанов: Аз през цялото време мисля, че си говорим честно. Въпросът е, че не е говорила честно госпожа Корнелия Нинова.
Водещ: …възможно е БСП да имат някакви други интереси, възможно е, след като са против Гинка. Да ви питам тогава, Гинка от ГЕРБ ли е ?
Цветан Цветанов: Не е от ГЕРБ. Всичките ние чухме в скандала, който се завихри и трябва да ви кажа, че никой по никакъв начин нито е влиял на сделката на чешката страна, защото знаете че там си има надзорен съвет, доколкото знам финансовият министър на Чехия участва като председател на този надзорен съвет. Оттам нататък сделката е по чешкото законодателство, но тя е подписана като договор по британското законодателство.
Водещ: Освен това бяхте прав, че политическите дивиденти, които партиите ще извличат са много. Оттук нататък ще се надцаквате много с опозицията, това е ясно.
Цветан Цветанов: Не трябва да се надцакваме. Ние трябва да не се надцакваме, защото когато се надцакваме, това означава че избирателите, нашите работодатели, ние ги слагаме на заден план. И точно затова премиерът Борисов изпълнява стриктно поетите си ангажименти по Председателството и вие виждате, че такъв интензитет на международни срещи, на такова признание към страната ни, никога досега не е имало. И точно, когато можем всички ние да извлечем дивидент, но преди всичко за България, трябва да изведем страната ни над всичко. Всичко останало е просто само празно говорене, което води до едно отчуждаване на обществото от политиците и когато някой застава и иска да конфронтира институциите помежду си, също не смятам, че това е държавна политика и това може да бъде държавен глава.
Водещ: Кои са тези в кавички казвам гадове, господин Цветанов, които искат сега да свалят? Кой не иска да има тази сделка, че се е превърнал в гад, в гадове?
Цветан Цветанов: Премиерът е много прям, когато има голяма неистина. И някой път в тази емоция може би отговаряш малко по начин, по който действително…
Водещ: Той каза друго – този път няма да им се дадем, този път няма да стане. Гадовете ще ни съборят. Кои са тези гадове?
Цветан Цветанов: 2013 г. нали знаете как беше организиран целият този процес и след това нали знаете, че точно БСП бяха тези, които реализираха и Костинбродският скандал. Защото те бяха тези, които всъщност внесоха сигнала. Нека си припомним, че това беше Мая Манолова, която беше част от цялостната стратегия на БСП в онзи период. И нека си припомним, че всичко което се случваше в предизборната кампания 2013 г. беше ГЕРБ да бъде дискредитирана, ГЕРБ да бъде унищожена и едва ли не всичките тези, които са управлявали досега държавата са я довели до някакъв срив. А точно тогава държавата беше оставена с 0,41% като бюджетен дефицит. А нека да си припомним, когато те свършиха управлението си 2014 г. държавата беше с дефицит над 5%, фалирала банка КТБ и нека все пак да бъдем наясно – искаме ли да правим политика, която да можем да допринесем за по-добрия имидж, по-уважение към страната ни и същевременно да реализираме всичко това, което сме го планирали с инфраструктура, с инвестиции, които да се направят, със създаването на работни места, защото безработицата вече е под 7%. Това не е ли успех на това управление? Имаме икономически растеж 4% – 3,9% миналата година. Имаме прогноза за 4% тази година. В момента министър-председателят беше в Лондон само преди дни, където с ЕБВР договориха и така нареченото хибридно финансиране, което да допринесе за по-бързата интеграция на Западните Балкани с тази свързаност. Защото тук говорим за финансиране от Европейската банка, от Световната банка, от ЕК. Нали разбирате, че когато влязат подобни средства, вие виждате как се преобрази страната ни, когато защитихме интереса с европейското ни членство, с европейската солидарност и с всички тези европейски пари, които влизат в момента в страната ни. Магистрала „Струма“, магистрала „Марица“, която завършихме, магистрала „Хемус“, която в момента е приоритет, магистралата, която ще стига до Видин, магистралата, която ще стига до Калотина. Това е тази свързаност, която намалява и жертвите по пътищата, и дава по-голяма свързаност и повече перспектива за страната ни.
Водещ: За да бъде честно, на финала на разговора, трябва няколко въпроса и към вас от „Фейсбук“ страницата ни. Естествено, че някои са положителни, няколко не толкова. Пише ни Иван Василев – благодаря ви. Васил Пеев – стига сте ни занимавали с това европредседателство, то ни се полага по право, затова не се хвалете с него. Моля ви, обяснете защо вчера председателката на парламента Караянчева беше освиркана на Шипка? Йонко Митев, Николина Дикова ни пита по ЧЕЗ. За Шипка нещо ще кажете ли, ако искате?
Цветан Цветанов: Ще споделя нещо, което също не беше удачно на празника, който трябва всички ние да се гордеем с това, което се е случило преди 140 г., да организира сценарий с подобен подход. Първо, да кажа нещо, което може би не е ясно за зрителите и за слушателите, защото само преди 3 месеца, когато протоколите на Народното събрание и на Президентството договаряха честванията на 3 март, по принцип президентът сутринта участва, за вдигането на българското знаме на Незнайния воин тук в София. И тогава беше договорено и уточнено, че председателката на парламента ще бъде на Шипка. В последните 2 седмици от Президентството направиха масирана атака, за да може президентът да участва в честванията на 3 март на Шипка и същевременно, даже условието е било в първоначалния етап президентът само да говори, никой друг да не говори. Това разбира се не е било съобразено от символичният домакин, това е Община Казанлък. И мога да ви кажа, че това което вчера се е случило – 10-15 човека, това е начин, по който действително някой иска да разделя обществото. Ние трябва да се научим на толерантност, на уважение. Да уважаваш и различното мнение. Така че това, че някой си е позволил да освирква председателя на парламента на такъв празник, това го отнесете към тези, които са участвали в този процес, а не към тези, които сме отишли.
Водещ: Като политическа атака го тълкувате вие. Марияна Нягулова – след като Гинка е подписала договора с ЧЕЗ, че 5 г. няма право да продава акции, как държавата след финализирането на договора ще си купи акции и как ще стане собственик на 34%?
Цветан Цветанов: Никой не знае в момента какви са условията по този договор. Дори екипът, който беше с Гинка в Народното събрание, те казаха, че все още не е финализирана сделката и затова някои детайли не могат да бъдат споделени пред толкова много хора в парламента. Защото никой не изключва възможността някой от останалите участници да си имат своите емисари, които участват и задават подобни въпроси. Но това са само хипотези, пак повтарям.
Водещ: Хваля ви, да не мислите, че всички ви критикуват. Слави Славов…
Цветан Цветанов: По-добре дайте тези критичните въпроси.
Водещ: Те са повече.
Цветан Цветанов: А тези, които давахме висока оценка, аз искам да благодаря за отношението, но винаги съм казвал, че и различното мнение и това, че има някой, който не е съгласен с това, което ние сме изразили в диалог, трябва да решаваме проблемите на държавата.
Водещ: Последно едно изречение само, понеже Корнелия каза за Камен Плочев, за това, че са разкрили сделката за източването на Здравната каса. Там какво е решението, нов шеф на касата скоро ли ще има?
Цветан Цветанов: Още едно доказателство, че Изпълнителната власт в лицето на министър-председателя нямат никакво отношение към управлението на Здравната каса, защото проектобюджета и начинът, по който трябва да бъдат планирани средствата, се дават от Надзорния съвет и от председателя Плочев. 407 милиона са повече парите за 2018 г., 407 милиона лева. Всичко това, което в момента се констатира, аз съм убеден, че държавата е достатъчно стабилна и силна и вие видяхте, че самият факт, че министър-председателя, след като се срещна с Лекарския съюз и с всички заинтересовани лица, които имат отношение към колективния договор, който е за Здравноосигурителната каса, вече е факт, беше подписан от министъра на финансите и от Здравноосигурителната каса, което означава, че в сферата на здравеопазването всичко, което е планирано, ще бъде изпълнено. Всичко това, което трябва да направим в момента, е да оптимизираме всички тези разходи и те да могат действително да дадат възможност за намаляване на възможното изтичане на средства на българския данъкоплатец от формирания и гласуван бюджет, който е гласуван в българския парламент.
Водещ: И последно, г-н Цветанов, имате ли решение…
Цветан Цветанов: Така че за Плочев мога да кажа, че парламентът няма отношение. Има си процедура, по която той може да бъде освободен, ако направи съответното нарушение.
Водещ: Имате ли решение за оставката на Теменужка Петкова, ще я приемете или няма да я приемете?
Цветан Цветанов: В създалата се ситуация и това, което видяхме, аз не виждам някакви смислени аргументи за нейната оставка. Тя направи един морален акт.
Водещ: Ясно, като Делян Добрев. Ще си остане.
Цветан Цветанов: Не. В момента виждате, че държавата и респективно Министерство на енергетиката няма никакво отношение. И всичко това, което се изсипа, аз, между другото, ги признавам БСП – уникални са да манипулират и да поднесат информацията така, както биха могли да стигнат до всички тези нагласи на обществото, които действително това е чувствителна тема. Чувствителна тема е за това какво се случва по темата електроразпределителни дружества, абонати 3 милиона. Когато казваш 3 милиона ще бъдат застрашени, разбирате ли, че всеки един, който слуша, всичкото това нещо го възприема. Костинбродският случай, когато беше, вие знаете ли, че тогава премиерът ми се обади и вика „абе, да не сме направили някаква беля да берем тука срам?“ Викам, абе, как така. и той вика: „така го пресъздават, едва ли не е държавен преврат“. Оказа се след това, че няма нищо вярно. БСП са магьосници на тема манипулиране на обществото. Признавам ги и затова са номер едно. И там ще останат те, но не и в политически план да бъдат алтернатива на днешното управление, което смятам,ч е получава съответните одобрения в международен и в обществен план в страната.
Водещ: Пълен анализ на политическата обстановка, благодарение на зам.-председателя на партия ГЕРБ Цветан Цветанов, благодаря ви. Понеже Вальо Михов каза, че сте спортна натура и обичате спорта, това е известно на нашата аудитория…
Цветан Цветанов: Само да кажа, че с него се познаваме отдавна. А със спортния министър Кралев, по стечение на обстоятелствата като деца сме тичали заедно. И той е бил лекоатлет въпреки че сега спортния министър изглежда малко в по-силните спортове.
Водещ: Много не се познава, че е бил лекоатлет. Сега вие спортувате ли в неделя или не?
Цветан Цветанов: Спортувам, когато имам време, и мога да кажа, че спортът е нещо, което ти дава възможност да починеш, да се възстановиш, но същевременно, когато научим децата си да спортуват, това е по-доброто, защото това означава, че действително градим едни здрави и съвестни младежи.

3 коментара

  1. Гинев каза:

    Президента Р.Радев има „вина“,че хвърли голям камък в жебясалото блато, от което се раздвижиха водни змии,червеи,алигатори от бълг.вид и други хищни животни подвизавали се на дъното. Цецо ще се цепи още дълго време напречно и надлъжно,ще се буди на сън и ще се стреми да забрави тежкия удар които понесе партията му на отминалите президентски избори.“Всемогъщата“Ц.Цачева,се сгромоляса с гръм и трясък,ходеше като пияна,говореше си сама,нещо което озвери още по-вече“майсторът“ на всички избори в държавата ни,Цв.Цв.

  2. Матев каза:

    Не знам Президента Р.Радев да е Виновен в случая,но със сигурност, имат голяма Вина родителите на Цецо,че са създали такова странно,отличаващо се недоразумение.

  3. дедо каза:

    А този пипон ако се беше довлякъл на Шипка направо щяха да го отсвирят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране