21.08.2017 | 0:01
Румен Радев гарантира сигурността на Цветан Василев, ако се върне в България
Той може да изясни фалита на банката в един прозрачен процес, каза президентът

Президентът Румен Радев ще гарантира сигурността на банкера Цветан Василев, ако той реши да се върне в България и да даде показания по делото КТБ. Това увери държавният глава в Поморие, където присъства на отбелязването на 1100 г. от грандиозната победа на цар Симеон над войската на Източната римска империя (Византия).

„Ако Цветан Василев реши да дойде в България, ще направя всичко възможно за гарантиране на неговата сигурност“, каза Радев. „Цветан Василев може да допринесе много за разрешаването на този скандал като даде валидни показания и, надявам се, да представи доказателства. Според мен това трябва да стане в един прозрачен, открит и публичен процес“, каза още държавният глава.

В момента банкерът се крие в Белград. Радев обясни, че с разсекретяването на двете стенограми за банката е дал своя дял в осветляването на скандала и оттук нататък думата има правосъдието.

Държавният глава коментира и проверките за шума по морето. Според Радев, разговор между държавата и собствениците на заведения трябва да има. „Целият скандал около „Слънчев бряг” каза някои неща, които всички знаем. Аз се надявам, че правителството ще инициира този диалог. Правилата трябва да са ясни предварително и да не се сменят по средата на сезона”, коментира Румен Радев.

3 коментара

  1. Захариев каза:

    Какво има да се изяснява. Всички проверки, и международните одити, установиха че това е една пирамида замислена от собственика на банката.

  2. Илия каза:

    Лелеееее, на къде сме тръгнали с такъв президент, който се застъпва един вместо за 7 милиона?

  3. Наблюдател от кота 46 каза:

    Г-н Президент, Вие наистина ли мислите, че нещо, още повече човешкия живот, може да се гарантира в тази територия?! Ако мислите така, значи тотално не сте наясно с фундаменталните истини в българската действителност!И че въобще не сте чували за Мишо бирата и съпругата му, за Георги Стоев, Свилен Капсъзов,Ваню Танов,за още двама професори, за още над сто имена, които скоропостижно се преселиха в по-добрия свят, поради „неизяснени“ причини и т.н. Г-н Президент, хубавото в случая е, че Цветан Василев е интелигентен мъж и няма начин да влезе в ролята на глупака,който поради наивност може да бъде телепортиран в отвъдното.Г-н Президент, тук за летящите изходът е непременно летален, а оцеляват само здраво и трезво стъпващите на земята.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране