30.08.2018 | 23:16
Румен Радев: Трагедията осветли порочните обществени поръчки
Той отказа да коментира случката с пътния инцидент на баща му

Трагедията край Своге осветли порочната система в обществените поръчки, строителството, качеството на пътищата. Тя се вижда и с невъоръжено око, но заради нея загинаха хора. Тази критична оценка направи  президентът Румен Радев.

Според държавния глава независимо от заключението на следствието пътят е „лош и това е факт, а парите са изядени“. „Така е не само в Своге. Ако нямаме най-сетне ефективно наказание, не можем да променим системата. Навсякъде се вихри безнаказаност“, възмути се президентът.

За пореден път ни се поднасят обещания и нови органи, а всички ние чакаме присъди, продължи Радев. Той отказа да коментира случката с пътния инцидент на баща му. Президентът очаква първо да се произнесат компетентните органи.

„Всеки, независимо кой, трябва да носи отговорност пред закона при провинение. Няма как обаче да се отмине фактът, че цели институции са впрегнати да раздухват случая, за да се прикрият реалните скандали и с жертвите по пътищата, и с реалното състояние в застраховането, срива на Търговския регистър, чуждестранните инвестиции, корупцията“, категоричен бе Румен Радев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране