06.12.2016 | 10:40
Румяна Бъчварова обиколи тв ефира, за да опровергава себе си и Йотова
Вътрешната министърка отрече и за терористична заплаха, и за нови бежански лагери

Румяна Бъчварова свари да обиколи два тв ефира рано, рано тази сутрин, за да отрече по Нова телевизия от кабинета си, че е имало терористична заплаха за страната ни, а по бТВ – да обвини Илияна Йотова в лъжа, че Брюксел ни дава не 160 милиона евро, а 118, и то за нови бежански центрове, три на брой.

Министър Бъчварова обясни, че думите й пред медиите в Харманли за готвен терористичен атентат у нас, са изопачени. Няма доказателства, които потвърждават такава реална заплаха, поправи се днес министърката.

След това обвини БСП и конкретно вицепрезидента Йотова в лъжа. Вътрешната министърка уточни, че това били три площадки за събиране на бежанци, които евентуално нахлуят и предизвикат ситуация.

„Ще има малък брой – 200 до 400 души могат да бъдат настанявани там. Засега е установено едно место, което е в зоната на гранична отговорност. Тази мярка е длъжна всяка държава да направи като предварителна подготовка за кризисна ситуация. Международната обстановка се усложнява“, каза Бъчварова. И поясни, че вече избраното място е близо до Лесово, до граничната линия и няма да има притеснения за жителите наблизо. Другите две места за площадки още не са избрани, оглеждат се казарми.

Вицепремиерката напомни, че БСП по тяхно време са открили такива центрове, а сега са против тях.

„Аз не мога да разбера какъв им е проблемът на БСП?!“ видимо ядосана попита вътрешната министърка.

В момента натискът бил нищожен – един-двама нелегални били хванати на границата.

Във връзка със скандала с джиповете на горските стопанства, които бяха преотстъпени на НСО, вицепремиерката заяви, че не вижда никакъв проблем. „Това е практика, за да се използва ресурсът на държавата там, където има нужда. Няма нарушение в това, ако една институция има автомобил и не го използва, след това да го изполва друга, смята Бъчварова. Не виждам нищо незаконно. Това е автомобил, който е собственост на държавата, не виждам проблем“, заключи тя по сагата, която принуди премиера Борисов да нареди връщането на колите.

Вицепремиерката не даде конкретен отговор на опцията – подкрепа на ГЕРБ за кабинет на РБ, след като получат проучвателния мандат. РБ са нашият основен партньор, отсече обаче Румяна Бъчварова и допълни, че първо трябва да минат разговорите между тях. Очаква се те да се състоят днес, вероятно в парламента.

1 коментар

  1. ууу каза:

    долна лъжлива герберска патица ГУЗЕН НЕ ГОНЕН БЯГА

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране