08.02.2019 | 0:01
Русия: Македония скъпо ще плати за НАТО
Мария Захарова не вижда смисъл от членството на страната в организацията
Влизането на Македония в НАТО може да доведе страната до невъзможност да провежда собствена външна политика. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.Русия е противник на членството на Македония в организацията. Захарова заяви, че не разбира от какво ще се защитава страната в Алианса.

„Те със сигурност ще трябва да платят цената за покровителството, което тази организация дава. Ще трябва да повишат разходите си за отбрана, за да участват в учения и акции, които са далеч от македонските интереси. Страната ще загуби възможността си да води суверенна външна политика.

От какво ще ги защитава НАТО? Единствената сила, която дестабилизира региона е създаването на армия на Косово. НАТО, да не би да воюва с тези, които самата организация обучи, защото няма друга заплаха в района“, заяви Захарова.

В Македония вече имаше случаи на обвинения срещу руски представители за опити за блокиране на стремежа на страната за членство в НАТО. Вече е напълно възможно членството на Македония в организацията да стане факт до една година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране