06.07.2017 | 0:01
Русия удари ИД с най-новите си крилати ракети
В резултат на удара са били унищожени три големи склада с оръжие и боеприпаси

Стратегическата авиация на Русия нанесе удар по военни обекти на „Ислямска държава“(ИД) в Сирия с последно поколение крилати ракети, предаде ТАСС. „Въздушно-космическите сили на Русия нанесоха на 5 юли в Сирия удари с крилати ракети Х-101 по обекти на бойци на „Ислямска държава“.

В резултат на удара са били унищожени три големи склада с оръжие и боеприпаси“, съобщи руското Министерство на отбраната. Стратегически ракетоносци Ту-95МС, излетели от аеродрум Енгелс от територията на Русия, извършиха полет с дозареждане във въздуха и нанесоха удар с най-нови крилати ракети Х-101 по обекти на терористите от ИД на границата на провинциите Хама и Хомс в Сирия. От ведомството уточниха, че в резултат на удара са били унищожени три големи склада с оръжие и боеприпаси, също и команден пункт на терористите в района на град Акербат, което е било потвърдено от данни на разузнаването.

Ударите с ракети Х-101 са били изпълнени с отдалеченост от около 1000 километра. Стратегическите бомбардировачи са били прикривани от изтребители Су-30СМ от авиобаза Хмеймим. След успешното изпълнение на бойната задача всички руски самолети са се завърнали по летищата на основното си базиране. Х-101 е руска стратегическа ракета с въздушно базиране, създадена с използването на съвременни технологии за намаляване на радиолокационната видимост. Ракетата може да поразява цели на разстояние до 4500 километра. Х-101 могат да носят и ядрена бойна глава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране