03.02.2017 | 14:09
Русия удря България с кибератаки
Майкъл Фалън обвини Москва за създаването на ерата на дезинформацията.

България е сред целите на руските кибератаки, заяви британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от „Гардиън“. Според Фалън НАТО трябва да започне да се съревновава на кибер-бойното поле, за да спре руските хакерски атаки, насочени към подриване на демокрацията в САЩ и Западна Европа.

По думите му Москва напада страната ни, както и САЩ, Франция, Германия, Холандия и Черна гора. Освен това британецът обвини Русия за създаването на ерата на дезинформацията.

„Днес виждаме държава, която превръщайки дезинформацията в оръжие създаде това, което сега наблюдаваме като ерата на постистината“, коментира Фалън в реч в Университетa на Сейнт Андрюс в Шотландия.

Според Фалън Русия подлага на изпитания НАТО и Запада, за ги дестабилизира и разшири сферата си на влияние, но алиансът трябва остане силен и да отклони Москва от този курс.

Въпреки явната си негативна позиция спрямо руското правителство, което той обвинява в системни лъжи, министърът подкрепи намеренията на Доналд Тръмп за диалог между Москва и Вашингтон. Фалън затвърди думите на Тереза Мей, че Тръмп напълно подкрепя НАТО.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране