22.05.2017 | 21:53
Русия води преговори с България за „Турски поток”
Освен нас, Гърция и други страни да се включат в газопровода

Русия води преговори с Гърция и България за входната точка на „Турски поток” към Европа. Това съобщи пред РИА Новости в Истанбул руският премиер Дмитрий Медведев. От Кремъл не изключвали възможността и други страни да се включат в газопровода.

„Газпром” започна на 7 май строителството на морския участък на газопровода през Черно море. Едното разклонение е предназначено за снабдяване на турския пазар, а второто – за Южна и Югоизточна Европа. Капацитетът на тръбите е по 15,75 милиарда кубически метра газ. Очаква се строежът да бъде завършен в края на 2019 година.

„За пореден път искам да подчертая, че „Турски поток” не е политически проект, а преди всичко – икономически. Решенията за неговата реализация не трябва да са едностранни. При разработването на проекта сме отчели всички икономически фактори, които показват, че има възможности за включването и на други европейски страни.

Припомняме ви, че в началото на месеца строителството на тръбата бе подновено, след като Реджеп Ердоган и Владимир Путин официално обявиха, че двете страни подновяват взаимното икономическо сътрудничество.

1 коментар

  1. Петров каза:

    Тука всичко е ясно. Няма как да започнеш да хвърляш милиарди, без да си наясно дали ще си ги върнеш. Потока през Турция ще се реализира, като едната тръба ще е за Турция, а другата ще е за Италия, през Гърция! Останалото е журналистически пинизи!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране