06.04.2017 | 20:47
…С хайдут Сидеров – Преображението над всичко!
Евроатлантика окончателно гътна Евразия...

Анна Цолова, НТВ: Звучите като човек, който се радва на тоя лош резултат (изпадането на малките десни партии от НС).

Цветан Цветанов, мислител, оратор, стратег: Не, не се радвам. Аз просто се чувствам така, доста притеснен от това, че около 270 хил. български граждани, които отидоха и се възползваха от конституционното си право да гласуват, не дадоха гласа си за партия, където гласът може да бъде чут. Защото в момента – и това, което ние лансирахме по време на кампанията, че давайки за подобни малки партии, гласът им не отива за силна и обединена България да бъде част от силна и обединена Европа, а всъщност подпомагаме под една или друга форма…

Виктор Николаев, НТВ: Чакайте! Обединена Европа. Не искам вие да обяснявате думи на други хора, обаче ние погледнахме някои от партньорите, с които заедно за силна Европа сега се обявявате, са казвали: „Ние виждаме – това е една измама… Десет години след влизането ни в ЕС Брюксел краде България… Трябва да бъдем на вярната страна – тя се нарича Евразия…“

АЦ: „…И Русия. Напускане на НАТО…“ Познахте ли кой ги е изговорил тези думи?

ЦЦ: Само да кажа, че по време на кампании и в определени периоди от съответното развитие на много български политици сме чували различни послания, които са излизали.

АЦ: Но чак такова развитие! От Русия към ЕС и Волен Сидеров не може да постигне!

***

Уточнение. Г-н Сидеров е изминал дълъг творчески и политически път, който минава през най-различни позиции, между които: главен редактор на в. „Демокрация“, защитник на българските турци (началото на 90-е), патриотичен журналист, антиционист, лидер на крайно дясна партия (като такава бе създадена „Атака“), златен пръст, фикус… и други. Продължаваме стенограмата.

***

ЦЦ: Разбира се, че точно затова ние водим сега тези преговори. Защото ще има рамка, която ще бъде приета изцяло приета от всички, които подписваме това коалиционно споразумение… България е част от ЕС. България ще остане част от силна и обединена Европа. И това е възприето и от нашите бъдещи коалиционни партньори в лицето на новите ни партньори.

ВН: За Евразия уточнихте ли се с тях?

ЦЦ: Няма абсолютно никакви различия по тази тема.

АЦ: За напускане на НАТО?

ЦЦ: Не, няма! Тази тема при всички положения ще бъде възприета… ще бъде възприета…

АЦ: Това означава, че всичко, което е говорил Волен Сидеров 10 години, го е зачеркнал и е започнал наново. Друг човек виждаме, така ли?

ЦЦ: Вижте, в политиката трябва да можеш да правиш съответните компромиси…

АЦ: Пълна промяна!

ЦЦ: …И мотото, което ние сме извели в тези преговори: България над всичко! Защото българските избиратели, които дадоха гласа си за ПП ГЕРБ, това са 1 120 000 гласоподаватели, разбира се, че ПП ГЕРБ ще предложи това, което всъщност ние сме получили като подкрепа.

АЦ: Искате ли… И да не искате, ще ви го пуснем – Волен Сидеров през годините, не само от предизборна кампания. Да видим.

Волен Сидеров: (…) (Архивни видеоизрезки със Сидеров по теми – „България вън от ЕС и НАТО“, „Бойко, подъл страхливецо“, „Гербери, ще познаете страданието“, „НАТО осра пейзажа край курорта Лозенец, за да изгони руските туристи“, и подобни.) (…)

АЦ: Г-н Цветанов, какво му направихте на Волен Сидеров, че се отказа и от любовта си към Русия, и да излиза от НАТО…?

ЦЦ: Животът променя хората и тук мога да кажа, че при всички положения и неговият първороден син е изиграл съществена роля в това да разсъждава по друг начин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране