23.05.2018 | 18:37
Съдът реши: Иванчева вече не е кмет на „Младост“

Специализираният съд  отстрани Десислава Иванчева от поста кмет на столичния район „Младост”. Отстранена е и зам.-кметицата Биляна Петрова, която също е в ареста по обвинение в получаване на подкуп.  Според съда отстраняването е необходимо, за да не повлияят на свидетелите и да не злоупотребят с власт, обвиняемите.

Причина за това становище на обвинението стана депозираната в понеделник заповед за освобождаване на зам.-кмета Румен Русев. Иванчева и Петрова ще обжалват решението на съда. ПР-ът на район „Младост“ Петър Кърджилов каза, че г-жа Иванчева иска той да изпълнява длъжността кмет.

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на Иванчева. Според прокуратурата в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация.

Кметицата на район „Младост” беше арестувана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с голяма сума пари – 70 хил. евро подкуп от строителен предприемач. В кабинета ѝ, пък разследващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се ползват за изнудване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране