18.06.2018 | 20:47
Съдът върна делото срещу Боршош на прокуратурата

Прокуратурата трябва да доуточни обвиненията срещу ексшефа на НДК Мирослав Боршош и бившия председател на съвета на директорите Валентин Кръстев, за да продължи делото срещу тях.

Това стана ясно вчера, след като Софийският градски съд (СГС) прекрати казуса заради драстични нарушения и разминавания в обвинителния акт. Според съдия Стефан Миланов обвинението е написано така, че подсъдимият няма как да разбере в какво е обвинен, съответно няма как да се защити.

Има разминавания в посочените суми – за някои от сделките не става ясно точно с колко пари е ощетен бюджетът на НДК. Според съда липсват фактически твърдения за някои от обвиненията. За едни и същи действия бившият шеф на НДК веднъж бил обвиняван в безстопанственост, а втори път за неизгодни договори.

Прокурорката по делото Ирена Ганчева обясни, че след като се запознае с мотивите на съда, ще реши дали да протестират решението, или ще коригират обвинителния акт.

Припомняме, че Боршош е обвинен за неправомерно изразходване на близо 3,5 милиона лева бюджетни средства. Според прокуратурата са сключени 15 неизгодни сделки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране