09.12.2017 | 12:32
Съдът запорира вилата на Прокопиев в Созопол
Един от членовете на КОНПИ е подписал искането с особено мнение

Имот на издателя Иво Прокопиев в местността Буджака в Созопол е запориран от Бургаския окръжен съд по искане на Комисията за отнемане на незаконно имущество.  Това е станало още в края на ноември, показват данни в Имотния регистър.

Става дума за еднофамилна къща с два басейна на площ от 192.030 кв. метра на собственика на „Икономедия“ и съпругата му Галя Прокопиева.

Един от членовете на комисията е подписал искането с особено мнение, тъй като не е бил съгласен, че може да се направи извод за незаконно придобито имущество. Претенциите са само за 30% от вилата, но на практика е запорирана цялата.

За намеренията да се иска запор върху имоти на издателя на „Капитал“ и „Дневник“ заради несъответствие на доходите и имуществото му се разбра неотдавна от медийни публикации. Според информацията става въпрос за разлика от 14 млн. лева, но засега официални данни не са обявени.

От КОНПИ заявиха само, че законът позволява да проверява всички лица с повдигнати обвинения, както и че „информацията, събрана в хода на проверката е класифицирана като служебна тайна“.

Прокопиев е обвиняем заедно с Трайчо Трайков и Симеон Дянков за борсовата приватизация на миноритарния дял на държавата в електроразпределителното дружество ЕVN. Делото обаче беше върнато от съда на прокуратурата заради пропуски и се очаква да влезе в Специализирания наказателен съд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране