16.10.2017 | 0:01
Съдия помогна на Лудогорец и във Варна
Разградчани устискаха 1:0 над Черно море

Съдията Ивайло Стоянов-Сватбата подпря Лудогорец, който победи с 1:0 като гост Черно море във Варна в мач от XII кръг на Първа лига. Петричкият арбитър „подари“ пряк свободен удар на „орлите“, които с виртуозно изпълнение Марселиньо (7) превърна в гол. Стоянов отсъди непозволена игра на Мариян Огнянов, който с гърди овладя топката пред пеналта в борба с Марселиньо.

Главният рефер обаче видял игра с ръка на полузащитника от Лом и наду свирката за фаул. Бразилският плеймейкър с български паспорт изпълни брилянтно прекия свободен удар, при което топката описа висока парабола и падна под сглобката на вратата на Емил Михайлов. В 26-ата мин. Илиас Хасани можеше да изравни с глава, но кълбото мина на сантиметри покрай гредата на Ренан дош Сантош. Две минути след почивката Орлин Старокин също профука страхотен шанс за гол, като от воле прати топката на половин метър покрай вратата. Лудогорец трябваше да доиграе последните 25 мин. с човек по-малко, след като Козмин Моци удари без топка в лицето Илия Миланов в наказателното поле. Стоянов обаче се направи на „ни чул, ни видял“ и пожали румънеца. Така тимът на Димитър Димитров-Херо запази първото място с 30 т.

„Доволен съм от победата, тя е изключително важна. Тактическа победа. Можеше да е малко по-изразителна. Черно море е грамотен, дисциплиниран отбор и е трудно да се играе с такъв тим“, обви Херо.

„Малко се поуморявам вече да гледам такива мачове. Като цяло съм доволен от отбора. Добре изнасяхме топката, добре разигравахме, търсехме гола, но не успяхме да отбележим. В момента нещата не са на наша страна, но ако продължим да натискаме по този начин, всичко ще си дойде на мястото. Липсват ни най-вече завършващият удар и един положителен резултат. Със сигурност трябва да променим нещата в атака, да бъдем по-прагматични и от половин ситуация да се опитаме да вкараме гол“, каза временният треньор на Черно море Емануил Луканов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране