19.11.2017 | 19:57
Сълза и смях. Език свещен – за грубости хамалски!
Много се циври в тая телевизия!

Лора Крумова, НТВ: Ако вие бяхте в тази ситуация, в която беше той (Димитър Главчев, преди да подаде оставка), щяхте ли да изпуснете нервите си и да изгоните Корнелия Нинова от залата?

Цвета Караянчева, председател на НС, първа сред равни и трета в държавата: Това никой не може да каже. Знаете ли, от началото на това НС има много напрежение. Много личностни нападки. Понякога много брутални изрази… направо хамалски език понякога се използва. Това обаче – за това сме виновни и ние като ръководство, за това са виновни и народните представители. Трябва да намериме добрия тон. Трябва са направиме така, че да спориме за политики. Защото личностните нападения водят точно до това – когато се концентрираш в определен колега, в определен народен представител, и започнеш да го нападаш личностно, получаваш съответно реакция от негова страна. И така – лично обяснение, продължаваш в процедура – и накрая нещата се изтърват.

ЛК: От опозицията смятат, че оставката не е индулгенция – това бяха думи на Елена Йончева като говорител на БСП.

ЦК: В какъв смисъл индулгенция?

ЛК: Не е начин да се опрощават грехове. Така да ви кажа.

ЦК (Объркана): Не опрощаваме ничии грехове. И виждате, че аз не се явявам адвокат на г-н Главчев и по някакъв начин да търся начин да го извиня. Аз казвам това, което мисля. (…)

ЛК: Вие сте вече в 4 парламента.

ЦК (Въздиша): Да.

ЛК: Казахте за хамалския език в политическото говорене… За тези четири парламента това ескалира ли като процес?

ЦК: Ами развива се. Не знам дали ескалира, но се развива. Аз също съм използвала понякога такъв език и няма да скрия, разбира се. Била съм много остра в изказванията си и в, така, критиката към своите опоненти. Ааа, ъъъ, но не бива да го правиме толкова остро. Всяко нещо може да бъде казано по различен начин. Всяка политическа позиция може да бъде отстоявана – тя може да бъде отстоявана с аргументи, не с личностни нападки. И аз пред последните 6 месеца, откак съм заместник-председател на НС, овладявам този език. Опитвам се да бъда много по-обрана в говоренето си. Защото не приляга на един заместник-председател да говори по този начин. Трудно е! Трудно е, защото аз съм емоционален човек.

…Много притеснени са моите хора от Кърджали. И аз искам да ги успокоя, че продължавам да мисля за Кърджали. И ще бъда с тях.

ЛК: Вълнувате се, като го казвате.

ЦК: Много!

ЛК: Защо са притеснени?

ЦК (С треперещ глас): За да не ме, хлип, загубят. Като народен представител оттам.

ЛК: Жените са по-емоционални, но това ги прави по-симпатични в ситуации, в които се вълнуват. От кое се притеснявате вие лично в работата си? Да не се повтори тази ситуация, да не допуснете изпускане на нерви в случая?

ЦК (избърсва последна сълза и продължава овладяно): В никакъв случай не се притеснявам от това. Аз съм била мениджър на фабрика 5 години. Много съм общувала с хората. И работата ми като народен представител е била изцяло свързана с моите избиратели. По тази причина не ме притеснява това, че ще успея да се овладея или да въведа ред в залата. Когато трябва, ще бъда твърда; когато имам възможност, ще бъда и по-мека. Надявам се, понеже съм човек, който изключително много, така, имам много голямо чувство за хумор; надявам се понякога и хуморът да ми помага в залата и в тежки ситуации да успявам да, така, с шеги да преодолявам тежките ситуации.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране