11.06.2018 | 13:11
Само заради Пеевски ли Цветанов и Борисов убиха МВР?
Цветан Цветанов. Панорама. Бойко Василев задава въпроси за МВР, което отдавна не съществува. Последното доказателство – случаят с Пелов в Ботевград. Цецо отговаря. До 2014 г. всичко било супер. Щото той бил министър. После някой дръпнал синджира и ценните кадри изтекли в канала.

Цецо много, ама много съжалявал. И гледа тъжно в камерата като чукча, на когото еленът си е навехнал крака…

Цецо лъже! Той и Бойко нямат нужда от хора, които им знаят спатиите и могат да ги заковат за корупция по всяко време.

Професионалистите, за които Цецо плаче, бяха изритани по времето на министър Цветлин Йовчев. По заповед на Щуката. Щуката (наричана още Шиши, олигарх, депутат, следовател, мултимилионер, недосегаем, издател, разпространител, бизнесмен, корпулентния…) извърши най-голямата свинщина, погребвайки сигурността на държавата. Цецо и Бойко съзерцаваха доволни.

След това Борисов и Цецо се върнаха на власт. Назначиха Румяна Бъчварова да командва в МВР, което си бе истински потрес. Бойко и Цецо не върнаха нито един от професионалистите. Така бе наредил Пеевски на Бойко и Цецо. Цацаров даваше рамо – защо са им хора с умения и мотивация да борят престъпността? Нали тя си е тяхна и трябва да се отглежда, а не да се преследва.

„Борисов 3“ назначи за вътрешен министър някакъв „зелен чорап“ от армията. Тоя се оказа по-зле и от Бъчварова, което би трябвало да е невъзможно. Професионалистите отново не бяха върнати. Защото Делян, Бойко, Цецо, Цацаров… Ама имало убийства? Кражби? Корупция? Чудо голямо. Важни са Западните Балкани. И спокойствието на мафията.

Цецо има трудности при съставянето на прости изречения. Такива хора обикновено са словоохотливи. Затова и Цецо ни залива обилно с нелепици за МВР, но Бойко Василев не го прекъсва. Поне, за да попита Кой изгони професионалистите от МВР. Или, защо сегашното управление не ги връща. Или поне, защо Цецо, като шеф на вътрешната комисия в НС не повдига този проблем?

И тук възниква най-логичният въпрос: Само заради Шиши ли Борисов и Цвеанов съсипаха МВР и службите? Не, разбира се. И заради себе си. Заради мафията като цяло. Мафията няма нужда от професионалисти. Трябват й съмнителни, провалени, неуки типове, които да изпълняват без да питат.  Това ни каза за пореден път Цецо от ГЕРБ. По свой начин.

***

В Панорама участваше и журналистът Георги Милков. Той разказа любопитни факти за започващото световно първенство по футбол в Русия, което свърза с геополитиката. Цецо го гледаше като чукча жираф. Което обяснява и словоблъсканицата му за МВР.

Феликс Едмундович

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране