12.08.2018 | 15:27
Самоуби се бившия зам.-вътрешен министър Румен Андреев

Бившият зам.-вътрешен министър Румен Андреев се е самоубил снощи. Той се е пострелял в главата в семейната вила в софийската местност „Щъркелово гнездо“. Самоубийството е спонтанно, станало след семеен скандал.

Румен Андреев е роден през 1951 г. в София. Има магистърска степен по право, придобита в периода 1969-1974г. в Софийски университет „Св. Св. Климент Охридски“; образователен курс „Разследване на убийства“ във ФБР – седалище Будапеща и участие в туининг -проект по ФАР. Отбива редовната си военна служба в периода 1974 – 1976 г. Кариерата си започва през 1976г. като стажант – съдия в Софийски градски съд.

От 1977 г. постъпва в следствието. В Националната следствена служба е от самото й създаване през 1979 г. Работи като следовател, след това става заместник-директор и по-късно зам.-министър на МВР в правителството на Тройната коалиция. От 18 юни 2009 г. е следовател в НСлС, сектор „Разследване по дела с особена фактическа и правна сложност, по дела за престъпления, извършени в чужбина, по искания за правна помощ, както и за разследване по дела в други случаи, предвидени със закон“.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране