04.09.2015 | 0:04
Съответните партньори в съответното статукво на помъдряването
Елате, исторически компромиси!

Водещ, ТВ „Европа“: Господин Цветанов, започна новият политически сезон. От трибуната на парламента вие го охарактеризирахте като съдбоносен. Защо?

Цветан Цветанов, председател на ПГ ГЕРБ: Защото от него ще бъде ясно дали формулата за днешното управление е успешна и ще се види кой е искрен в намеренията за реални реформи и за просперитет на държавата.

В-щ: …Вярвате ли, че сега, вече помъдрели, след тази лятна отпуска, ще ги съберете ли тези необходими гласове (за промяна на конституцията)?

ЦЦ: Ние сме помъдрели в момента, в който положихме клетва в 43-тия парламент и парламентарната група на ГЕРБ е водеща във всички тези реформи, които трябва да бъдат осъществени! И се радвам, че и други помъдряха от нашите коалиционни партньори, които разбраха същността на това, което ние сме говорили през цялото време, че без взаимен компромис няма как да постигнем тези начертани политически цели, както в коалиционното споразумение, така също и съответните министри да могат да реализират съответните реформи в техните области. (…)

В-щ: От няколко години ГЕРБ се стреми да разбие статуквото в общините, където ДПС има монопол от 25 г. Как смятате,че ГЕРБ може да се прави в общини като Кърджали, като Търговище, Разград, Силистра?

ЦЦ: Ние полагахме много усилия и когато учредявахме партия ГЕРБ, ние знаехме, че резултатите в тези региони ще бъдат най-трудни и ще има много продължителен дълъг период, но трябва да бъдеш въоръжен с търпение, когато искаш да правиш национална политика и да покриеш и да имаш представителност във всички населени места, защото връщайки се в началото на демокрацията и Кърджали, и Кирково и други общини в страната бяха сини. Бяха спечелени от демократично мислещите граждани и гласуваха за тези кметове, които бяха излъчени от ОДС. Впоследствие се оказа, че тези райони бяха оставени и да се оправя кой както намери за добре. ДПС се възползва много умело в тази си политика, която правеха останалите партии и ние не можем да им се сърдим на тях, но това, което ние правим, е да правим колкото е възможно повече срещи, да изграждаме своите структури и да можем с личното си поведение, с личното си участие – не на противопоставянето, не на агресията- искаме на агресията да отговорим с аргументи, на агресията да отговорим с конструктивно поведение, което смятам, че е много по-добре възприето от обществото, и така постигаме и съответните резултати.

В Кърджалийска област имахме 11 общински съветника 2007 г. Най-лесно беше да се откажем, защото ние спечелихме големи областни градове и ако говорим за някакъв успех и това, че ще участваш в местна или изпълнителна власт – това е напълно достатъчно, но когато си национално отговорен политик, ти искаш да продължиш трудните райони да ги печелиш, а не да се отказваш. 2011 г. имахме вече 42 общински съветника. Нямаме нито една спечелена община в този район, но нито за миг не сме изоставили тези хора, работим много активно и мога да ви кажа, че и българските турци, и българомохамеданите, и всички български граждани независимо от тяхната етническа принадлежност – те са страхотни, стига обаче да има политици, които да могат да си говорят с тях. Само преди 4 дни бях в Горно /…/ – това е един събор, който се прави за българските помаци и трябва да ви кажа, че беше невероятно изживяване.

Това е в община Омуртаг, където в 21:30 ч. вечерта до 00:30 ч. вечерта аз бях там на място, говорих си с тези хора – те запазват и съхраняват своите традиции, но когато отиде политик да уважи това мероприятие не за да прави политиканстване, а просто да бъдеш наравно с тях, да разговаряш с тях – това е силата и това е ГЕРБ. ГЕРБ е може би единствената народна партия, която изцяло препокрива профила на Европейската народна партия и затова имаме и тези успехи, затова имаме това постоянство и затова смятам, че имаме много ясна визия какво трябва да правим и заради това сме част от най-голямото европейско семейство – Европейската народна партия!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране