21.10.2019 | 3:27
Съпругата на антисемита Белев усвоила 1,1 млн. лв. от държавата за година
НПО на кандидата за общински съветник от ДБ получава и 80 000 лв. европари

Съпругата кандидата за общински съветник от листата на „Демократична България“ Тома Белев е усвоила 1,1 млн. лева държавни и общински пари само за една календарна година, показа наша проверка в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Роденият в Кърджали Белев предизвика скандал в събота след като се изгаври с евреите. Във „Фейсбук“ той написа: „Най-евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“. След силният обществен и политически натиск той бе принуден да се извини.

Управляваният от съпругата му Веселина Чавдарова Кавръкова български клон на НПО-ото WWF (Световен фонд да дивата природа – Дунавска – капратска програма“) е усвоил крупната сума по 4 обществени поръчки през 2107 г. Три от договорите са сключени с природен парк „Българка“ в Габрово. Първият е за 553 000 лв., вторият – 339 800 лв., а третият – за 119 000 лв. От община Долна Митрополия WWF e прибрало 83 400 лв., показват още данните от регистрите.

Тази година ръководеното от Тома Белев сдружение „Асоциация на парковете в България“ е спечелило 80 000 лева по Оперативна програма „Добро управление“. Неправителствената организация ще получи парите за реализацията на проекта „Повишаване на гражданското участие в управлението на „Натура 2000“ и подобряване на управлението на мрежата от защитени зони“. От сумата 67 300 лева са безвъзмездна помощ от Брюксел, а останалите 11 876 лв. са финансиране от националния бюджет. Проектът трябва да бъде изпълнен за 2 г. ,, тоест се падат по 40 000 лв. годишно за неговата реализация. За периода от 24 м. Белев и неколцината му служители трябва подобрят комуникацията между бизнеса, гражданите, неправителствените органзации и държавната администрация при управлението на защитените зони у нас, които заемат 34% от територията на страната.

През май тази година, Асоциацията на парковете в България е получила финансиране и за …опазването на дивия божур в Божурище. Парите са от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, но сумата не е упомената. Срещу тази сума проведен „Ден на дивия божур“ в градчето край София.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране